html_5 Efter kostbar stavefejl - smiley til slagtermester
Back
Mobil-stor 1
01.12.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Efter kostbar stavefejl - smiley til slagtermester

Fødevarekontrollen har igen været på kontrolbesøg hos Slagteren Suensonsvej i Frederikshavn, der blev landskendt på grund af en stavefejl.

Artikelbanner 1

Slagtermester Dorte Carlsen blev for et par måneder siden landskendt for en sur smiley og en bøde på 40.000 kroner fra Fødevarekontrollen, fordi slagterbutikken på varedeklarationen til en tomatsuppe med små bogstaver havde skrevet, at suppen indeholdt mel.

Forseelsen med at skrive mel og ikke MEL kostede slagtermesteren bøden og den sure smiley. Af hensyn til allergikere skal mel skrives med store bogstaver.

Nu er smilet imidlertid vendt tilbage. Butikken i Frederikshavn har fået en glad smiley, skriver TV2 Nord.

Det er Fødevarekontrollen, der har været tilbage på kontrolbesøg, og her har man konstateret, at forholdene er bragt i orden, og der er fulgt op på bøden fra forrige kontrolbesøg.

Den glade nyhed deler Slagteren Suensonsvej på sin Facebook-side.

Mel er et såkaldt allergen, og hvis melallergiske kunder overser mel skrevet med små bogstaver på ingredienslisten, kan det være farligt.

Slagtermesteren gjorde det tilbage i oktober klart, at man stod ved sin fejl ved at have deklareret forkert.

- Men bødens størrelse er helt forkert, lød det fra Dorte Carlsen.

Sagen fra Frederikshavn er ikke enestående. Også en slagter i Ikast har fået en bøde på 40.000 kroner for samme forseelse. Her havde de skrevet æg med småt i stedet for med versaler.

I Frederikshavn har Dorte Carlsen taget konsekvenser for at undgå lignende fejl.

- Nu har vi fjernet hele teksten, så der står tomatsuppe med boller, og så skal kunden i stedet henvende sig til os og spørge ind, siger Dorte Carlsen til TV2 Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4