html_5 Borgmester blev tatoveret på 'SpejderFarmen'
Back
Mobil-stor 1
29.09.2022 | Af: Michael Frederiksen

Borgmester blev tatoveret på 'SpejderFarmen'

Frivillig Fredag falder altid den sidste fredag i september og er hele Danmarks festdag for frivillighed. I år er temaet "Fælles Fremtid Lokalt". Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, varmede op til Frivillig Fredag med et længere besøg hos Strandbyspejderne, Metodistkirkens Spejdere i Strandby.

Artikelbanner 1

I hele landet markeres Frivillig Fredag med et væld af aktiviteter og arrangementer. I 2021 blev Frivillig Fredag fejret i 88 kommuner i Danmark. Frivillig Fredag er således en landsdækkende begivenhed, der fejres lokalt. Formålet er at vise kreativiteten, mangfoldigheden og engagementet i den frivillige verden., ligesom det er en oplagt anledning til at sige tak til de mange frivillige for deres indsats.

Borgmester Birgit S. Hansen tyvstartede Frivillig Fredag hos Strandbyspejderne, som med deres mere end 100 medlemmer er repræsentant for de mange forskellige spejderkorps og FDF-kredse, som findes i kommunen.

"Naturens Spisekammer"
Borgmesteren deltog på en ganske almindelig lørdag på "SpejderFarmen" fra kl. 10.00 til 13.00. Ved dette spejdermøde var temaet "Naturens Spisekammer", hvor fokus lå på at udforske og smage på naturens fantastiske forråd.

Birgit S. Hansen begyndte, efter at have fået overrakt uniform og tørklæde ved flaghejsningen, hos familiespejderne, de mindste fra tre-seks år med forældre. Her blev der instrueret i fremstilling af hyldebærsaft med æbler, ligesom der skulle fremstilles pizzasnobrød. Men først skulle maden indsamles i skoven samtidig med en jagt på edderkopper og spindelsvæv. Borgmesteren gik foran og oplevede børnenes begejstring og de mange ledere og forældres engagement på skovturen.

Senere skulle der hugges brænde
Efterfølgende skulle Birgit S. Hansen være med blandt ulveungerne, som er børnene fra syv til 12 år. Her skulle hun, efter selv at være blevet oplært, instruere børnene i at binde et "Venskabsknob" på deres tørklæder. Senere skulle der hugges brænde og efter et par raske stafetlege og fremstilling af flotte kollager med pressede blomster fra den omkringliggende natur, oplevede borgmesteren fornøjelsen ved fremstilling af mad over bål sammen med de mange begejstrede børn, som alle hyggede omkring gløderne.

Herefter stod borgmesterens program på indsigt i, hvad de store spejdere eksempelvis lavede som patruljeaktiviteter. Spejderne havde i mellemtiden været en tur på Strandby Havn, hvor de havde fanget levende krabber og blåmuslinger. Disse skulle nu renses til en delikat krabbe- og muslingesuppe, som blev tilberedt i trangia og suppleret med friskbagt snobrød lavet over bålets gløder. Endnu et spændende og særdeles velsmagende måltid med naturens fantastiske ingredienser.

Borgmesteren blev tatoveret

Til sidst modtog borgmesteren en "spejder-tatovering", og den nye frivillige leder blev hædret med spejderråb og klapsalver for en yderst engageret indsats som frivillig leder for en dag, samtidig modtog hun bogen "SPEJDERLIV" til inspiration og videre studie til en fremtid som kommende spejderleder hos Strandbyspejderne under KFUM Spejderne i Danmark.

- Det var en fornøjelse at have vores borgmester med rundt og fremvise, hvor mange frivillige som uge efter uge bruger mange timer på forberedelse og afvikling af fritidsaktiviteter for børn og unge, lyder det samstemmende fra lederne for familiespejderne, ulveunger og de store spejdere.

Involverede ukrainske børn
Birgit S. Hansen havde en dejlig dag i spejderuniformen.

- Det var fantastisk at opleve de mange passionerede ledere og frivillige, som begejstrede børn og unge med aktiviteter, hvor der var plads til alle, og hvor konkurrencer og lege lærte dem at tabe og vinde med et godt humør i et varmt fællesskab, hvor der er rummelighed. Aktiviteter, som viser børn og unge, at der er brug for dem alle, hver med deres evner og baggrund. Spejderaktiviteterne favner alle og engagerer både børn, unge og voksne. Det var også godt at se, hvordan de mange spejdere også involverede den store gruppe af ukrainske børn og voksne, som sammen med andre nydanskere indgik i strandbyspejdernes fællesskab som en helt naturlig del af de frivillige lederes spejderarbejde, udtaler borgmesteren.

Det er Frivillig Fredag i morgen, 30. september.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4