html_5 Søstres genbrugskoncept i Sæby får flyvende sta
Back
Mobil-stor 1
28.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Søstres genbrugskoncept i Sæby får flyvende start

På blot tre måneder har kunder taget det nordjyske børnetøjsbrand byLINDGRENs nye secondhand univers til sig. Hvert 20. produkt, byLINDGREN sælger fra webshoppen, er genbrug.

Artikelbanner 1

Med stigende inflation og madpriser på himmelflugt har genbrug og recycling stor fremgang hos danskerne. Det mærker de også hos børnetøjsfirmaet byLINDGREN på Jupitervej i Sæby.

Tilbage i maj åbnede de for et nyt genbrugskoncept reLOVED, og efter kun tre måneder er hvert 20. stykke tøj, som sendes ud til kunderne, genbrug. byLINDGREN er ét af de første børnetøjsbrands, hvor kunderne kan sende brugt tøj tilbage, så det kan sælges videre til andre.

- Vi havde på ingen måde forventet, at reLOVED så hurtigt ville vokse sig stor. Vores kunder har taget virkelig godt imod vores nye initiativ. Forklaringen er nok, at alle lige nu forsøger at spare lidt ekstra, men vores ønske var egentlig bare at gøre en lille, men vigtig forskel for en bedre og grønnere verden og samtidig lade vores tidløse overtøj gå i arv, så andre familier kan få glæde af det, siger indehaver og co-owner i byLINDGREN Anne Lindgren.

I al sin enkelthed går reLOVED ud på, at byLINDGREN køber brugt overtøj tilbage fra sine kunder og videresælger det på deres hjemmeside. Tøjet kan både være købt via byLINDGRENs egen hjemmeside eller hos deres mange forhandlere. Som betaling får kunden en voucher, som giver rabat ved næste køb på byLINDGRENs hjemmeside.

Al arbejdet med at kvalitetstjekke tøjet, beskrive dets stand og tage billeder, tager reLOVED-teamet sig af. På denne måde slipper kunden for det arbejde, der er forbundet med at sælge brugt tøj online.

Som køber er der også fordele ved at købe gennem reLOVED fremfor at købe direkte af andre forbrugere. Køberne er sikret samme rettigheder såsom retur- og reklamationsret, som ved et hvilket som helst andet onlinekøb.

Efterspørgslen efter reLOVED-projekter er så stor, at byLINDGREN-søstrene selv har fundet aflagte produkter frem, som de har sendt afsted mod nye kunder.

- Det byLINDGREN-tøj, som vi og vores egen børn har haft, har vi også solgt videre. Især børnetøj har kort levetid og kan nemt fastholde forbrugeren i en køb-og-smid-væk-kultur. reLOVED er vores lille opgør mod det. Tøjet er ofte brugt i kort tid, men det er så holdbart, at det sagtens kan bruges af to, tre eller flere børn. Og så er det en win-win. Vores kunder kan måske finde en brugt jakke, hvor de sparer penge, men langt de fleste, som køber et reLOVED-produkt køber også noget andet i vores webshop. Successen kan vi kun tilskrive vores kunder, siger Katrine Lindgren og fortsætter:

- Vi går nu efteråret og vinteren i møde, som for mange børnefamilier er en dyr sæson, så reLOVED-produkterne er særligt populære. Så hvis du har et byLINDGREN-produkt i børnenes garderobe eller på loftet, som du ikke skal bruge, så send det endelig ind til os.

reLOVED er ikke byLINDGRENs første grønne tiltag. byLINDGREN anvender fortrinsvis genanvendte polyester- og nylonmetervarer i deres overtøjsproduktion, og lancerede i 2020 en upcycling kollektion, som de kalder Made by Line. Denne kollektion består af håndlavede unikaprodukter fremstillet af overskydende metervarer og assorterede termojakker som for eksempel toilettasker, iPad-sleeves, kosmetikpunge med mere. Alle produkter syes på kontoret i Sæby af deres uddannede skrædder, Line.

Du kan selv gå på opdagelse i reLOVED-produkterne her


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4