html_5 Fred i verden? Så er det Hånbækskolen på lørd
Back
Mobil-stor 1
28.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Fred i verden? Så er det Hånbækskolen på lørdag

Kulturdagen Hele Verden i Frederikshavn Kommune har "Fred i verden" som tema for årets arrangement, som holdes lørdag 1. oktober på Hånbækskolen. Det er syvende gang, at Integrationsrådet inviterer til gratis mad, hygge, samtale, sang, dans, og musik fra alverdens lande.

Artikelbanner 1

Herboende folk fra Thailand, Færøerne, Kurdistan, Burma, Thailand, Polen, Ukraine, Grønland, Rusland, Sydamerika, Eritrea og Rumænien serverer små retter fra deres hjemland eller optræder med musik og dans.

Ukraine er med for første gang

Blandt de nye nationer er Ukraine. I foråret kom der godt 300 ukrainere til Frederikshavn, og en gruppe af dem kommer forbi og serverer små retter og fortæller om deres land. Der bliver også en lille musikalsk optræden fra ukrainere.

Dertil kommer en række foreninger, der står for aktiviteter eller formidler viden om deres arbejde. Det er Røde Kors i Frederikshavn og Sæby, AOFs Ordskole, Sprogskolen, Ungdomsskolen, Strandby Metodistkirke, Kirkerne i Frederikshavn, International House og Bydelsmødrene.

Lær hinanden at kende
- Alle er med til at gøre deres lille indsats for fred i verden. Når man mødes og taler sammen, og når man lærer hinanden bedre at kende, opstår der færre konflikter. Den verden, vi lever i her i Frederikshavn Kommune, skal være så fredelig som muligt, og det bidrager vores kulturdag til, siger Anders Andersen, der er afdelingsleder for Projekt og Integration i Frederikshavn Kommune.

Hele Verden i Frederikshavn Kommune åbnes af borgmester Birgit S. Hansen, som også plejer at gå en tur rundt for at besøge de mange stande og smage på lækkerier.

Arrangørerne lover, at der er tilbud til alle aldersgrupper. På sportspladsen udenfor står Bangsbo Freja klar med fodboldleg, mens Sæby Basket udfordrer alle børn og unge til spil under de orange kurve.

Hele programmet bliver offentliggjort på Facebooksiden Hele Verden i Frederikshavn Kommune.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4