html_5 Scandinavian Star: Nu kræver de erstatning
Back
Mobil-stor 1
26.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Scandinavian Star: Nu kræver de erstatning

- En erstatning vil være en erkendelse af statens ansvar, men det vil også være en erkendelse af, at de overlevende har fået en forkert historie gennem 32 år, siger Jan Harsem, der mistede sin gravide hustru i brandkatastrofen, til Radio4, skriver Søfart.

Artikelbanner 1

En uvildig undersøgelse bestilt af Erhvervsministeriet konkluderede i begyndelsen af september, at Søfartsstyrelsen i Frederikshavn skulle have foretaget en kontrol af skibet Scandinavian Star, inden det sejlede med passagerer første gang i Danmark 1. april 1990 – kun en uge før den fatale påsatte brand mellem Oslo og Frederikshavn. På baggrund har "Støttegruppen for efterladte og overlevende efter Scandinavian Star" skrevet et brev til Erhvervsminister Simon Kollerup, hvor de beder om en erstatning.

Også danske Mike Axdal, der var med på færgen og mistede sin bror og sin far, mener, at en erstatning vil være en hjælp.

- Men bliver ikke lykkeligere af en erstatning, men jeg mistede min far og min bror i ulykken, og i 32 år er jeg blevet holdt hen af usandheder, siger han ifølge Søfart til Radio4.

159 personer mistede på tragisk vis livet i færgebranden - 33 af dem var danskere.

Enhedslistens Søren Søndergaard, der sidder i Folketinget følgegruppe for Scandinavian Star ser positivt på ønsket om erstatning.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4