html_5 Høstkoncert i Abildgård Kirke på torsdag aften
Back
Mobil-stor 1
26.09.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Høstkoncert i Abildgård Kirke på torsdag aften

Torsdag 29. september kl. 19.00 er der være høstkoncert i Abildgård Kirke i Frederikshavn. Koncerten er sammensat af kirkens kor og musiske personale.

Artikelbanner 1

Kirkens voksenkor synger denne aften under ledelse af organist Søren Rasmussen.

Senere i programmet synger voksenkoret tre sange af Carl Nielsen: "Min pige er så lys som rav", "Jeg bærer med smil min byrde" og "Den sorte fugl er kommen". Alle tre korsatser er nykomponerede af den schweiziske komponist Mathias Geiger, som er nytiltrådt korleder for Filharmonisk Kor i Aalborg.

Frank Hejslet deltager på trompet, og publikum vil kunne høre hans smukke trompetspil i en meget stemningsfuld instrumental udgave af "You raise med up", akkompagneret af Søren Rasmussen på orgel.

Som et hyldest til Dronning Elisabeth II spilles et engelsk orgelstykke af komponisten Alfred Hollins, "A song of Sunshine", fordi den rekordsættende monark gennem hele syv årtier spredte sol og glæde med sin fremtoning og vindende smil.

Blue Note Choir medvirker. Koret er under ledelse af organist Henrik Strøm og et rytmisk kor med cirka 40 medlemmer. Koret synger alt fra swing til gospel over pop/rock og skønne ballader og er kendt for altid til at henrykke publikum og få taget på kirken til at løfte sig.

Kirkens ungdomskor, under ledelse af kirkemusiker Knud-Erik Thrane, vil denne aften blandt andet synge "Grib chancen", "I det smukke efterår" og andre rytmiske sange.

Knud-Erik Thrane er konferencier og vil også spille og synge et par sange.

Abildgård Kirkes kirkeorkester, Klaus Thrane på trommer og Tine Lilholt på fløjte, kommer også på torsdag og vil, på professionel vis, akkompagnere kor og solister. Ligeledes vil der være solistiske indslag med Tine Lilholt og Klaus Thrane.

Aftenen byder også på fællessang af årstidens sange og salmer.

- Denne aften er stadig under udarbejdelse, og alt kan ske. Med så mange musiske mennesker på et sted ved man aldrig, om der pludselig er fire hænder på flygelet, siger Knud-Erik Thrane.

Solister fra de forskellige kor stiller også op med skønne sange.

Der er gratis entre til koncerten, men Abildgård Kirke samler denne aften ind Røde Kors´ arbejde for sultende børn på Afrikas Horn.

Dørene åbner kl. 18:30.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4