html_5 To huse fik i går den fineste pris af Byfonden
Back
Mobil-stor 1
26.09.2022 | Af: Michael Frederiksen

To huse fik i går den fineste pris af Byfonden

Hvert år på Frederikshavns fødselsdag, 25. september, præmierer Frederikshavn Byfond bygningsdetaljer, nænsomme restaureringer, facader, skiltning og nybyggerier.

Artikelbanner 1

I går var der to bygninger, som fik plaketter, der er Byfondens fineste pris.

Gammel Torv 20 (tidligere Strandgade 3) i Frederikshavn
Ejer Søren Bjerregaard:


Ejendommen står med sin markante og klassiske hovedfacade mod syd - meget synlig for alle, der kører nord ud af byen mod Skagen. Foran facaden står et smukt ahorntræ.

Ejendommen har alle de træk og kvaliteter i sig selv og i bybilledet, der betyder, at den er noget helt særligt som en smuk repræsentant for en vellykket bevarings- og fornyelsesindsats.

Gule facader, hvide gesimser og rødt tegltag. Sort sokkel. Nedløbsrør og tagrender i zink. Facaderne og frontespicen er grundlæggende stille og rolige og fremtræder med flere klassiske detaljer, blandt andet sålbænke udført på traditionel vis.

Der er tale om et meget flot udført og gennemført fornyelsesarbejde. Ind mod haven er der etableret en carport, som trods det moderne design spiller fint og diskret sammen med hovedhuset og portåbningen mod vest. Haven er indrettet som et charmerende uderum med udhus indrettet i det tidligere vaskehus med mere mod øst.

I gamle dage var der vaskeri med fransk vask og strygning i bygningen.

Niels Tvillings Vej 10, Strandby
Ejer Dorte Rasmussen:


Ejendommen fremtræder meget enkel og klassisk med sine gule facader, sortmalede sokkel og røde tegltag med valm over gavlvinduerne. Bygningen er som helhed meget harmonisk i sine dimensioner.

Hovedhuset er i den østlige ende udvidet med en et-etages sidebygning opført i samme stilfærdige stil som selve hovedhuset.

Mod vejen er der ud for østgavlen opført et sortmalet plankeværk. Mellem hus og fortov er der skabt et lille fint og varieret beplantet forareal. Mod vest er der opført en meget elegant og moderne, men diskret bygning, der under
et gennemgående fladt tag dels rummer en carport, dels en udestue som er i meget fint samspil med en meget charmerende gårdhave.

Både carporten og gårdhaven er belagt med fine teglklinker og selve gårdhaven er med sin sydlandske møblering, beplantning, krukker med mere et meget fint eksempel på, hvor mange kvaliteter man kan få ud af indretning af selv et ret så lille rum.

Krøghsvej 5 i Strandby blev belønnet med et diplom for den stilfærdige og tiltalende fremtoning i bybilledet.

Gammel Torv 20


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4