html_5 Musikken gives videre til børnene: Vi har et band
Back
Mobil-stor 1
14.08.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Musikken gives videre til børnene: Vi har et band

Nikolaj Vejen er gæst i denne udgave af "Mandagsmagasinet", som kan høres mandag 15. august kl. 18-19 på Radio FCMR.

Artikelbanner 1

Nikolaj Vejen er fra Frederikshavn, men har i mange år arbejdet i Asien. Han er kendt som pianist fra blandt andet Møllerevyen, Sygehusrevyen og diverse musicalopsætninger.

Han er en stolt frederikshavner, født i København, men forældrene flyttede tidligt til Nordjylland Hans mor kom fra Frederikshavn, mens hans far kom fra Skagen.

Hvordan var Frederikshavn at vokse op i?

- Jeg havde en god barndom, hvor det var trygt at vokse op. Jeg havde en del fritidsinteresser. Musikken startede allerede, da jeg var seks år. Adgangskravet til musikskolen var 10 år, men jeg startede altså allerede som seks-årig med klaver hos Niels Chr. Rasmussen.

Nikolaj Vejens forældre er også musikalske.

- Jo, min mor spiller klaver, og min mormor spillede klaver i biografen i gamle dage, når der var stumfilm. Min far er også pianist i en del sammenhænge.

Hvad betyder musikken for dig?

- Den betyder meget og har betydet meget, men mere førhen end nu. Jeg har spillet for mange kor, musicals, revyer og gospel rundt i mange kirker. Jeg håber også, at jeg kan give noget af det videre til mine to drenge på 10 og 11 år. Den ene spiller klaver, mens den anden spiller guitar, så vi har et lille band derhjemme.

Hvad lavede du ellers som barn i Frederikshavn?


- Jeg spillede badminton og var med i mange turneringer samtidig med, at jeg som 13-årig startede i et ungdomsbigband i Musikskolen, ledet af Hans Jørgen Svendsen. Der var vi af og til ude for at give koncerter, og vi var nødt til at øve for at kunne levere. Vi var blandt andet på ture i England og Sverige, husker Nikolaj Vejen.

Han fortæller meget mere om musikken, hvordan han traf sin japanske kone og om sig selv i Mandagsmagasinet på Radio FCMR. Han bliver interviewet af Jenny Larsen.

Du kan lytte til udsendelsen i radioen:

Frederikshavn 106,6 HMz
Østervrå 103,5 MHZ
Sæby 97,4 HMz
Podcast www.fcmr.dk


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4