html_5 Det klæder ikke Venstre at være et protestparti
Back
Mobil-stor 1
14.08.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Det klæder ikke Venstre at være et protestparti

Formand Peter Laigaard, Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: 31. maj i år holdt jeg som formand for KFU et møde med Lone Haugaard (V) i tre timer på tomands hånd, hvor jeg bad hende og Venstre være med til - i samarbejdets ånd - at tage ansvar for at finde besparelserne på 6,3 millioner kroner på KFU's område - velvidende, der også ventede flere endnu større besparelser på transportområdet. Efterfølgende holdt jeg også langt møde med Socialdemokraterne.

Artikelbanner 1

Summen af disse drøftelser blev så fremlagt og vedtaget på KFU-mødet 9. juni - budget vedtaget. Af referatet fremgår det, at V ønskede besparelser på bybusser indarbejdet - intet andet! Resten af udvalget kunne fortælle, at det selvfølgelig skal med, men i de 9,3 millioner kroner, der skal spares senere hen. Man kan altså kun spare en gang på det samme!

Baggrunden for denne proces var, at der lå forslag på bordet til høring, som INGEN af udvalgets medlemmer kunne acceptere. Lad mig eksempelvis bare nævne lukningen af biblioteket i Østervrå fra Lone Haugaards eget pastorat!

Vi kunne selvfølgelig have valgt en pseudo-proces hen over sommeren og indhentet høringssvar på det, som ingen gang havde på jord i udvalget, men det var vi enige om ikke at gøre i udvalget. Det er ikke ordentlighed at bede andre sende høringssvar ind på noget, som man ikke engang selv går ind for i et udvalg. Vi har alt for travlt i KFU til at bekymre os om, man som politiker har "reddet noget" i sit eget lokale område for at høste lidt lokal beundring.

Derfor valgte vi at lave budget i KFU før sommer.

Vi har alle læst de efterfølgende indkomne høringssvar og vurderet, om de har givet anledning til justeringer. Vi er i KFU således kun i mål med de faste modtagere indenfor KFU-området, og vi mangler stadig blandt andet haltilskudsmodeller og frederikshavnerordning - udover trafikområdet, som vi også kommer til at lave voldsomme besparelser/omjusteringer på.

Derfor valgte vi at lave budget før sommer.

At V nu efterfølgende løber efter de billige point, finder populære standpunkter, altid foreslår at lave nye processer, omkostningsfrie besparelser - og i øvrigt har holdninger, som vinder blæser på dagen, (vindmøller, lukning af Palmestranden) både i KFU og andre udvalg vidner desværre om, at V nu er sprunget ud som protestparti. Tillykke med det.

Det klæder faktisk ikke et gammel hæderkronet parti.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4