html_5 Fører havoplysning videre fra Skagen til Aarhus
Back
Mobil-stor 1
02.08.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Fører havoplysning videre fra Skagen til Aarhus

Den nordjyske haventusiast Signe Simonsen og hendes team vil både samle plastic fra strande og havnebassiner for at udbrede kendskabet til, hvordan havet og kyster holdes rene. Sol og Strand er sponsor for fjerde år.

Artikelbanner 1

Signe Simonsen, der fra Løkken driver Race for Oceans Foundation, fortsætter fra 1. august sammen med sit team Race for Oceans-stafetten ned langs Jyllands østkyst.

Det sker fra Skagen Lystbådehavn, og i de kommende 13 dage bevæger stafetten sig fra Skagen og ned mod Aarhus.

På strækningen er der stop med overnatning i Aalbæk, Hirsholmene, Frederikshavn Marina, Sæby Havn, Østerby Havn på Læsø, Bønnerup på Djursland, Anholt, Grenaa, Ebeltoft, Egaa – og endelig sejlsportscentret i Aarhus, som anløbes 13. august.

Turen ned langs østkysten er anden del af Race for Oceans-stafetten, som fra 12. maj til 13. juni startede ud i Sylt syd for grænsen – og derefter bevægede sig op langs Jyllands vestkyst. På vestkysten bevægede man sig fremad gennem løb, havkajak og sup-boards.

I modsætning til vestkysten sejler stafetten denne gang ud med båden ”Circular X”.

Og i alle havne vil Race for Oceans gå på jagt efter plastik pellets, plastic-opsamling i havne og strande og med en undervandsdrone gå på opdagelse i livet under vandets overflade.

Alle med passion for havet inviteres til at kigge forbi eller heppe på Race for Oceans på Facebook, Instagram og Linkedin, hvor alle aktiviteter løbende bliver lagt ind.

Her bliver tidsplan også løbende rettet til, hvis vejret forandrer ankomsten på noget af strækningen.

Sol og Strand Feriehusudlejning, som hvert år lejer 6.500 private sommerhuse og ferieboliger langs Danmarks kyster, er med som sponsor for Race for Oceans for fjerde år i træk.

Jonas Balle Pedersen, der er regionschef for Sol og Strand i Nordjylland:

- Vi har været fantastisk glade for at være med på den rejse, som Signe Simonsen og Race for Oceans har været på og fortsætter med forstærket styrke. For Sol og Strand findes lige der, hvor Race for Oceans finder sted og gør en forskel – langs Danmarks unikke kyster, hvor vi i Sol og Strand servicerer mere end tre millioner overnatninger årligt i de privatejede feriehuse, som vi formidler udlejning i for de husejere, som Sol og Strand samarbejder med.

- Vi ved, hvor vigtigt det er også i fremtiden er at sætte fokus på hvor meget plastic, der kommer ind på kysterne – og dermed hvor vigtig en mission Signe Simonsen og Race for Oceans er på i kampen for et renere hav og dermed også rene strande. Den mission er vi glade for fortsat at kunne støtte og være en del af, siger Jonas Balle Pedersen.

Her anløber Race for Oceans:
Mandag 1. august - Skagen Lystbådehavn
Tirsdag 2. august - Ålbæk
Onsdag 3. august - Hirsholm
Torsdag 4. august - Frederikshavn Marina
Fredag 5. august - Sæby Havn
Lørdag 6. august - Læsø, Østerby Havn
Søndag 7. august - Bønnerup
Mandag 8. august - Anholt
Tirsdag 9. august - Grenå
Onsdag 10. august - Ebeltoft
Torsdag 11. august - Ebeltoft
Fredag 12. august Egå
Lørdag 13. august- Aarhus, Sejlsportscenteret fra kl. 09.00-12.00


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4