html_5 Kunstner og arkitekt til fernisering i Galleri Vir
Back
Mobil-stor 1
02.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Kunstner og arkitekt til fernisering i Galleri Virak

Arkitektur og kunst har altid haft et tæt forhold til hinanden. Nogle gange opstår unik samhørighed, andre gange en dramatisk affære. Og kedeligt er det aldrig. Det er den nye dobbeltudstilling i Galleri Virak heller ikke, hvor to kunstnere med en baggrund i arkitektur viser værker.

Artikelbanner 1

Maleren Lars Kalmar Kastanje er arkitekt, designer og kunstner. Han eksperimenterer i sine malerier med akrylfarver, lim og japanpapir på lærred. En leg, hvor han har udviklet sin helt egen specielle teknik og sit helt eget udtryk, hvor fortællingen er essentiel.

Maleriet opbygges lag på lag, en teknik med en lang og konstruktiv bearbejdning. Hans stræben efter et visuel, grafisk, dekorativt udtryk ses tydeligt. I sine værker udtrykker Lars Kalmar Kastanje fantasi, humor og vækker følelser til både inspiration og fordybelse.

- Man siger om mine ting, at man kan se, at jeg er arkitekt, siger keramiker Lars Ibsen og fortæller, at han som arkitekt altid har interesseret sig for design, struktur, farvesætning, materiale og overflade.

Det ses i hans værker, at han eksperimenterer med formgivning, æstetik og udtryk, når han arbejder med unika-ting i stentøj og rakuteknik. Det er vigtigt for ham at eksperimentere, at betræde nye veje og finde vej. Og vej finder Lars Ibsen med sit helt karakteristiske formsprog med både farverige eksplosioner og elegant tilbageholdenhed.

Oplev de to kunstneres værker i Galleri Virak fra lørdag 2. juli, hvor der er fernisering fra kl. 11-13.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4