html_5 31 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC
Back
Mobil-stor 1
01.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

31 nye maskinmestre dimitterer fra MARTEC

Torsdag var flaget hejst hos MARTEC, da 31 nye maskinmestre skulle sendes ud i "den virkelige verden". Ved dimissionen var blandt andet repræsentanter fra erhvervslivet og undervisere mødt op for at ønske dimittenderne tillykke og holde taler for dimittenderne og deres familie.

Artikelbanner 1

Talerrækken bestod af MARTECs direktør, Pia Ankerstjerne, borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, og uddannelseschef Anne Panknin Kristensen, Danske Rederier.

- Vi er stolte af jer, slog direktør Pia Ankerstjerne fast og havde en opfordring til dimittenderne:

- Bliv ved med at lære nyt, så får I et tilfredsstillende og inspirerende arbejdsliv. Se verden, udnyt at I har fået en uddannelse, som I kan bruge internationalt. Det er givende at lære at arbejde i lande med andre skikke og kulturer, og netop evnen til at samarbejde er det mest fremtrædende krav til maskinmestre. Men husk at komme hjem til Nordjylland igen, og bidrager til Danmarks vækst i de nordjyske virksomheder.

Herefter gik Birgit S. Hansen på talerstolen:

- Stort tillykke, I har taget en fantastisk uddannelse og bliver fremover familiens darling, sagde borgmesteren med udgangspunkt i egne erfaringer med en maskinmester i familien.

- Der er ingen grænser for, hvad I kan som maskinmester. I har været gennem en hård uddannelse med mange eksamener. Det betyder, at der er mange forventninger, når I kommer ud i erhvervslivet, ofte direkte i lederstillinger. I får et kæmpe ansvar, men I er klædt på til det.

Anne Panknin Kristensen udtrykte i sin tale håb om, at nogle af
maskinmestrene ville vælge en karriere til vands, selv om hun godt ved, at maskinmestrene som generalister har super mange områder at vælge imellem.

- I skal lære erhvervet at surfe på den grønne bølge, uanset om I skal arbejde til lands eller til søs, sagde hun og sluttede med et citat af Nelson Mandela:

"Uddannelse er det mest magtfulde våben, du kan bruge til at forandre verden med.”

Uddeling af priser
Der blev uddelt en række priser til dimittender, som i studietiden har gjort sig ekstra positivt bemærket, fagligt såvel som socialt.

• Rederiet A. P. Møllers præmie gik til Svend Stoklund Rafn. Gaven gives til en studerende, som lever op til kravene fra MÆRSK om flid, omgængelig og opmærksom.

• Uddannelseschef Anne Panknin fra Danske Rederier uddelte Søfartens Historie og et gavekort til Bog og Idé til Mikkel Gert Kristensen.

• Borgmester Birgit S. Hansen uddelte et krudttårn og krus til Simon Poulsen, som fremhæves som en flittig studerende og glad af væsen. Samtidig har Simon brilleret under Innovation camp med at udvikle en halskrave til afdøde i samarbejde med sygeplejerskestuderende fra UCN. Gaven skal minde ham om Frederikshavn, hvor han har taget sin uddannelse.

• Lars Have fra Maskinmestrenes Forening uddelte gaver til to studerende: Rasmus Lønsman Bennedsen og Mikkel Ahrenkiel Jensen. Begge fik en schweizerkniv som symbol på deres fremtidige rolle i virksomhederne.

• Formand for MARTEC Maskinmesterklub, Arly Nielsen, uddelte pengegave til Rasmus Marius Jensen.

Bedste værkstedskoleprojekt
Prisen på 5.000 kroner til bedste værkstedsskoleprojekt blev uddelt af Christina Ørskov på vegne af Maritime Network Frederikshavn til Mattias Bruun Nielsen, Lars Ole Rimmen, Sang Van Ha, Nikolaj Steen Mikkelsen, Heini Skovsgaard.

Projektet er et mekanisk batteri, som kan lagre energi ved hjælp af inerti. Projektet var håndværksmæssigt veludført og understøttet af en god rapport. Gruppen har arbejdet godt sammen om at løse en energimæssig problemstilling.

Værkstedsskoleprojektet udarbejdes i forbindelse med det maskintekniske forløb, som alle med en studenterbaggrund skal gennemføre i uddannelsens begyndelse.

Her er de 31 nye maskinmestre
Følgende modtog bevis fra MARTEC som maskinmester for at have gennemført professionsbachelor-uddannelsen i maritim og maskinteknisk ledelse og drift (Bachelor of Technology Management and Marine Engineering)

Rasmus Lønsman Bennedsen
Niclas Brøndum Berg
Martin Møldrup Christensen
Mohammad Reza M. Darvishani
Anders Hjortshøj Jacobsen
Mikkel Ahrenkiel Jensen
Rasmus Marius Jensen
Simon Agerholm Jensen
Jeppe Kjærgaard
Joey Broeders Knudsen
Frederik Varmløse Kristensen
Mikkel Gert Kristensen
Frederik Benedikt Kristjansson
Lasse Rosted Larsen
Toke Larsson
Anton Lønstrup
Simon Lindstrøm Brix Maach
Kasper Mazur
Kasper Nedergård Møller
Frederik Hedegaard Nielsen
Peter Nørregård Olesen
Christian Sadolin Pedersen
Mathias Pedersen
Simon Poulsen
Svend Stoklund Rafn
Kristian Clemann Rasmussen
Mikkel Scheufens
Casper Hougaard Schjelder
Casper Søvang Schrøder
Magnus Juul Sørensen
Aleena Karen Zinn

De nyslåede maskinmestre fordeler sig ligeligt på studerende med gymnasial og faglært baggrund.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4