html_5 Kritiseret boligforening meldt til politiet
Back
Mobil-stor 1
30.06.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Kritiseret boligforening meldt til politiet

Frederikshavn Boligforening er ifølge den gravende podcast Visbys Verden blevet meldt til politiet i sagen om påstået stemmefusk ved valget i december 2021 til bestyrelsen i Frederikshavn Forsyning.

Artikelbanner 1

I forbindelse med valget brugte Frederikshavn Boligforening en række af deres kunders stemmer til at vælge foreningens egen direktør, Kim Madsen, ind i Forsyningens bestyrelse. Stemmerne blev imidlertid brugt, uden at man skaffede sig samtykke, og det har siden mødt kritik.

For en uge siden frikendte Frederikshavn Kommune boligforeningen, men kritiserede fremgangsmåden, og det har nu medført en politianmeldelse.

Ifølge Visbys Verden er der nu - af en eller flere borgere - indgivet en politianmeldelse mod Frederikshavn Boligforening. Boligforeningen beskyldes for at have stjålet borgernes stemmer.

Nordjyllands Politis juridiske afdeling kunne ikke bekræfte, at de havde modtaget anmeldelsen, da TV2 Nord i dag talte med dem.

Men i Frederikshavn Boligforening ærgrer man sig over den påståede anmeldelse.

- Jeg står lidt uforstående over for det, fordi vi er frikendt af kommunen og BL (interesse- og brancheorganisationen Danmarks Almene Boliger, red.), og det som vi har sagt hele tiden, det er, at vi nu afventer svar fra Bolig- og Planstyrelsen, siger Fie Mølholt, bestyrelsesformand i Frederikshavn Boligforening, til TV2 Nord.

Bolig- og Planstyrelsen har bedt Frederikshavn Kommune om en redegørelse af forløbet, og netop i disse dage sagsbehandler styrelsen redegørelsen.

I mellemtiden lover boligforeningen mere gennemskuelighed fremover.

- Vi har lært af det her, og vi inddrager borgerne på en helt anden måde fremadrettet. Nu skal vi lige se, hvad Bolig- og Planstyrelsen siger, og nu varer det i hvert fald tre år, inden der bliver valg igen, og inden den tid har vi i hvert fald fået lavet nogle helt klare regler for at forhindre lignende scenarier, lover Fie Mølholt.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4