html_5 Svært af finde frivillige nok i jubilæumsfestiva
Back
Mobil-stor 1
30.06.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Svært af finde frivillige nok i jubilæumsfestival

De seneste to udgaver af Skagen Festival har været aflyst på grund af corona. Nu er festivalen tilbage, men det har været svært at finde frivillige nok, skriver TV2 Nord.

Artikelbanner 1

Skagen Festival havde lagt planerne for den store fejring af festivalens 50-års jubilæum. Det var i 2020, det skarpe hjørne skulle rundes, men så kom COVID-19 til Danmark.

Det betød, at 2020-udgaven af Skagen Festival blev aflyst. Håbet var, at jubilæet så kunne markeres i 2021, men her spændte corona-pandemien også ben og resulterede i endnu en aflyst festival.

Nu er det så sikkert og vist: Den 50. udgave af Skagen Festival løber af stablen fra i dag og frem til søndag.

- Forventningen er, at vi får en kanon festival og en masse glade gæster. Nu har vi ventet i to år på denne festival, siger Lis Jensen, der er formand for Skagen Festival, til TV2 Nord.

Det har dog ikke været uden bump på vejen at arrangere festival i Danmarks nordligste by igen.

- Det er så hårdt. Der er nye ledere og medarbejdere, og det er virkelig op ad bakke i år, siger Lis Jensen.

Der er gået tre år siden den seneste Skagen Festival, og det betyder, at flere af de trofaste frivillige er væk.

- Det har været rigtig svært at skaffe frivillige i år. Vores ledere satte en slutspurt ind for en måned siden, hvor vi brugte mund til øre-metoden og spurgte vores frivillige, om de ikke havde en ven eller en veninde, der kunne tænke sig at komme med til Skagen. Det har givet noget pondus, siger Lis Jensen til TV2 Nord.

Den første udgave af Skagen Festival blev afholdt i 1971. Dermed er festivalen landets ældste, da den blev afholdt tidligere end Roskilde Festival, som også fandt sted første gang for 51 år siden.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4