html_5 Pukkelhval hyggede sig i vandet ved Bratten
Back
Mobil-stor 1
21.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Pukkelhval hyggede sig i vandet ved Bratten

Tømrer Anders Rasmussen og hans søn Magnus opdagede torsdag eftermiddag en pukkelhval i vandet ved Bratten.

Artikelbanner 1

- Jeg og min knejt lå og fiskede efter havørred, og så kom der nogle sejlende i kajak, som sagde, at hvis vi ville se noget vildt, så skulle vi sejle hen mod badebroen ved Bratten, fortæller Anders Rasmussen til TV2 Nord.

De troede først, det var endnu en spækhugger på grund af den mørke ryg, men da de kom tættere på, bemærkede de de hvide finner og knoppen på ryggen.

- Det var helt vildt. Man kunne se, at mågerne fløj tæt over den, og foran den var der masser af sild. Så kom den lige op med åben mund og spiste sildene, siger Anders Rasmussen.

Han lystfisker ofte i området omkring Bratten, men det er første gang, han har mødt et stort havdyr i sin lille jolle. Og selvom synet af pukkelhvalen var en oplevelse, far og søn sjældent glemmer, så var det da også med ærefrygt, at de sejlede tættere på det store dyr.

- Det er da fedt, at der er begyndt at komme så spændende havdyr på besøg i Nordjylland. Men man føler sig også lidt utryg, når man ligger så blottet i en lille jolle derude. Man vil jo gerne tæt på, og det er fedt, når den har siden til, men når den pludselig vender den der gigantiske mund mod én, så kan man godt blive lidt bange, griner Anders Rasmussen til TV2 Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4