html_5 Bedemand: Vi gemte os bag kirsebærtræet
Back
Mobil-stor 1
21.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Bedemand: Vi gemte os bag kirsebærtræet

Bedemand og musiker Frank Hejslet fra Sæby er ugens gæst i Mandagsmagasinet på Radio FCMR mandag 23. maj klokken 18.00 til 19.10.

Artikelbanner 1

Frank Hejslet er født og døbt i Hjørring, og efter endnu en familieforøgelse flyttede familien til Lendum for senere at flytte til Try Gamle Skole ved Østervrå.

- Vores far ville være selvstændig tømrer, og derfor købte de det gamle mejeri i Syvsten, som blev bygget om til tømrer- og snedkerforretning. Her fik vi en lillesøster, og der voksede vi op og gik på Volstrup Skole, fortæller Frank Hejslet.

Hvad kan du huske fra dine første år?


- I fars familie var det normalt, at man skulle spille et musikinstrument, og vi drenge skulle lære at spille trompet. Det var ikke med vores vilje, og han måtte mange gange hente os bag et kirsebærtræ i haven, griner Frank Hejslet.

Hvordan var din barndom?


- En god barndom, men den blev lidt turbulent, da jeg kom i gymnasiet, idet min far gik konkurs, og vi måtte midlertidigt bo i et sommerhus, indtil min mor kunne hæve sin pension, som blev brugt på et hus i Sæby. Fra at rejse mange steder kunne vi pludselig ikke foretage os noget. Mine forældre gjorde alt for at få tingene til at fungere igen. Min far havde interesse for at starte en begravelsesforretning, og det startede han i 1983.

Hvordan var det at være ung dengang?


- Som 17-årig kom jeg med i Bangsbostrand Byorkester og senere Sæbygarden, hvor jeg stod for ungdomsskolens undervisning i trompeter og cornetter, og jeg kom med i et big-band i Aalborg, som blev kaldt "The Frankie Horns". Dengang spillede jeg op til ni gange om ugen i forskellige sammenhænge.

Hvis du vil høre mere om Frank Hejslet og om, hvordan han kombinerer at være både musiker og danse på bordene i tyrolerbukser og være seriøs bedemand, ja, så lyt på mandag, når han gæster studievært Gitte Hansen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4