html_5 Byrådsmedlem: Jeg bliver kulet ned og er irritere
Back
Mobil-stor 1
20.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Byrådsmedlem: Jeg bliver kulet ned og er irriterende

TURISME: Bølgerne gik højt, da byrådet onsdag aften - på Venstres initiativ - diskuterede, om Frederikshavn Kommune får nok ud af de godt fem millioner kroner, som årligt placeres i Destination Nord.

Artikelbanner 1

- Vi siger ikke, at den nuværende aftale skal opsiges, men vi vil gerne være klædt på til at skulle træffe en eventuel beslutning herom, sagde gruppeformand Mette Hardam.

Der var tale om en såkaldt initiativsag, hvor Venstre inden byrådsmødet lagde op til, at der inden sommerferien nedsættes en tværpolitisk gruppe med deltagelse af alle partier, som skal arbejde med kommunens fremtidige turismepolitik, herunder om kommunen har valgt den rigtige løsning/det rigtige destinationsselskab, eller om der skal undersøges andre alternativer.

Onsdag aften var Venstre ikke så bombastisk og tog til takke med, at alle 29 medlemmer indkaldes til et temamøde, hvor Destination Nord får lejlighed til at redegøre for, hvordan destinationsselskabet anvender midlerne fra de fire kommuner: Frederikshavn, Aalborg, Læsø og Brønderslev.


Debatten viste dog, at der er stærke følelser i denne sag.


- Vi vil ikke genstarte hele denne debat, hvor relevant den end måtte være. Vi ønsker at se fremad, lød det fra Mette Hardam.

John Lamp Henriksen (C) bemærkede, at 2021 ifølge Destination Nord var et rekordår, når det handler om overnatninger i Frederikshavn. Tallene stammer fra Dannarks Statistik.

- Destinationsselskabernes mål er flere overnatninger og større omsætning i turistbranchen. Det bakker vi selvfølgelig op. Destination Nord har samlet set - i en svær tid - formået at skabe flotte resultater, som er værd at bygge videre på. Vores samarbejdspartnere i Aalborg, Brønderslev og Læsø har brug for at vide, at de kan regne med os i dette samarbejde, udtalte John Lamp Henriksen.

Det sidste er borgmester Birgit S. Hansen enig i.

- Jeg håber, at I vil være med til, at vi giver Destination Nord ro. Jeg har det næsten sådan i forhold til de ansatte i destinationsselskabet, at jeg siger undskyld på vegne af Frederikshavn Kommune, fordi der er nogen, som bliver ved med at røre i gryden, sagde borgmesteren, som klart afviste Venstres første idé om nedsættelse af et tværgående udvalg.

Peter Sørensen (V) er én af dem, som "rør i gryden".

- Når jeg siger noget om turisme, bliver jeg bare - undskyld, Birgit - kulet ned, for så er jeg irriterende. Nu prøver vi på en anden måde, som vi håbede, var mere charmerende, men det er ikke det, jeg hører. Jeg hører spydige kommentarer til, hvorfor vi tager det her op. Vi beder bare om en temadag, hvor Destination Nord og vores egen turistforening, Toppen af Danmark, kommer ind og fortæller om, hvad de kan, så vi kan finde ud af, hvordan alt det her virker. Hvad får vi for de godt fem millioner kroner, som vi putter ned i den kasse hvert år? Det ene behøver ikke udelukke det andet. Det er som om, at vi vil tage livet af Destination Nord, men det har vi ikke sagt noget om. Jeg er så ked af, at der ikke er mere åbenhed. Det har været en lukket proces fra dag et, sagde Peter Sørensen.

Birgit S. Hansen var bestemt ikke tilfreds med den udmelding.

- Kære Venstre. Det, I har sendt ind, handler ingenlunde om, at I bare vil have en temadag. Nu skal I være ordentlige. I kan få alle de temadage, I vil have, men I kan jo starte med at spørge. Det er rigtig god stil. Vi skylder destinationsselskabet og de virksomheder, som arbejder med turisme, at vi ikke bliver ved med at røre i den gryde. Lad dem nu leve og arbejde, opfordrede Birgit S. Hansen.

Jens Borup (V) mente, at det temamøde, som nu skal planlægges, også bør være med en invitation til Destination Nordvestkysten, som omfatter Hjørring, Jammerbugt, Lemvig og Holstebro kommuner. Jens Borup argumenterede for, at Frederikshavn Kommune har mere til fælles med kommunerne på vestkysten.

Det afviste både Birgit S. Hanen og Kurt Kirkedal (S), der begge fremhævede færgerne, Aalborg Lufthavn, Læsø, Aalborg og de fire forskellige kommuner i Destination Nord som stærke kort i turismesamarbejdet.

Borgmesteren understregede, at temamødet bliver uden deltagelse af Destination Nordvestkysten.

- Helt ærligt, hvis I vil have viden om, hvad de forskellige turistselskaber og foreninger kan, så søg den viden. Et stort flertal i Frederikshavn Kommune har vedtaget, at vi har en kontrakt med et destinationsselskab. Uanset, hvor mange vi inviterer ind, har vi en kontrakt med Destination Nord, og den har jeg tænkt mig at holde, pointerede borgmesteren.

Hun vil i forbindelse med denne temadag også høre, hvad turisterhvervet får ud af Destination Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4