html_5 Kontanthjælp: Bryder kommunen loven?
Back
Mobil-stor 1
26.01.2022 | Af: DEBAT-INDLÆG

Kontanthjælp: Bryder kommunen loven?

Ida Skov, Enhedslisten Frederikshavn-Læsø, har skrevet dette indlæg: Har Frederikshavn Kommune ulovligt trukket kontanthjælpsmodtagere i deres kontanthjælp?

Artikelbanner 1

For nylig kom det frem i pressen, at kommuner over hele landet har trukket kontanthjælpsmodtagere uretmæssigt i kontanthjælpen med begrundelsen, at de ikke har overholdt 225 timers reglen.

Dette er sket, selvom de pågældende kontanthjælpsmodtagere er vurderet for syge til at arbejde og derfor skal undtages 225 timers-reglen.

STAR har gentagne gange skrevet til landets kommuner om det ulovlige i denne praksis med at trække syge KH-modtagere i ydelse og har forlangt forholdet bragt i orden. Meget få kommuner har tilsyneladende fulgt STARS' krav.

Jeg vil på den baggrund spørge byrådet om følgende i aften i borgernes spørgetid inden byrådsmødet:


Har Frederikshavn Kommune ulovligt trukket syge borgere i kontanthjælp, som om de var omfattet af 225 timers reglen, selvom de var undtaget for denne reglen, fordi de var vurderet for syge til at arbejde?

I bekræftende fald:
- Hvor stort er det økonomiske omfang for de berørte borgere?
- I hvilken periode har dette fundet sted?
- Er Frederikshavn Kommune i gang med manuelt at gennemgå sagerne for de KH-modtagere, der er blevet trukket i kontanthjælp for at efterbetale eventuelt uretmæssigt trukket ydelse, og hvornår er dette arbejde påbegyndt?
- Er der en deadline for, hvornår pengene vil blive tilbagebetalt?
- Bliver sager for både enlige og gifte kontanthjælpemodtagere gennemgået?

Har det politiske niveau (Arbejdsmarkedsudvalget) været orienteret om henvendelserne fra STAR sidste gang i november 2021 om den ulovlige praksis?

Hvordan har Frederikshavn Kommune reageret på de gentagne henvendelser fra STAR om de uretmæssige træk i kontanthjælpen?

Har KL sendt brev(e) til kommunalbestyrelserne/ kommunerne om denne sag?


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4