html_5 Ny biografsal bliver fire gange større end i dag
Back
Mobil-stor 1
24.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Ny biografsal bliver fire gange større end i dag

Der er nu fastsat en endelig dato for Palads Teatrets flytning fra Danmarksgade og op på Værkergrunden i Frederikshavn. Torsdag 7. april bliver første dag, hvor de fire nye sale tager imod publikum.

Artikelbanner 1

Kanal Frederikshavn besøgte fredag eftermiddag Palads Teatrets nye lokaler, hvor håndværkerne knokler med at blive færdige til tiden. Flere datoer har været i spil, og længe håbede Palads Teatret at åbne allerede 10. februar. Det sker dog ikke. Til gengæld ser det ud til, at 7. april - dagen før skolernes påskeferie begynder - holder.

- Jeg er spændt og stolt. Alle filmelskere i Nordjylland kan glæde sig. Vi er ved at bygge et filmtempel, som vi alle sammen bliver glade for at besøge, udtaler biografdirektør Kris Søgaard Pedersen.

Det er et imponerende syn at komme ind i den store sal, selv om den langt fra er færdig. Den er fire gange større end sal 1 i Palads Teatret i Danmarksgade, men der er dog "kun" plads til 210 gæster, hvilket næsten er det samme som i dag.

- Det betyder selvfølgelig, at der bliver god plads og komfort med flere forskellige typer af stole, oplyser Kris Søgaard Pedersen.

Sal 1 på Værkergrunden udmærker sig også ved at få Danmarks største Cinemascope-lærred. Det er også fire gange større end lærredet i den nuværende sal 1.

Bemærkelsesværdigt er det, at der bygges en scene foran lærredet. Det er ikke fordi, der skal være livemusik i Palads Teatret. Det egner akustikken sig ikke til. Kris Søgaard Pedersen har andre planer.

- Scenen giver mulighed for at lave andet end at vise film. Jeg håber allermest, at vi kan invitere Esporten indenfor i Palads Teatret. Vi kan give dem nogle gode rammer og lave nogle fede live-turneringer i den nye sal 1, håber Kris Søgaard Pedersen.

Der bliver fire sale. I den mindste er der kun plads til 33 gæster. Sal 3 indrettes som en hyldest til Palads Teatrets nuværende sal 1, det vil blandt andet sige med røde velourstole og næsten samme størrelse lærred.

Se mere i videoen, hvor biografdirektøren også løfter sløret for nogle af de mange film, som han glæder sig til at præsentere i 2022.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4