html_5 Om 148 dage begynder Race Across America
Back
Mobil-stor 1
23.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Om 148 dage begynder Race Across America

Peter Skovbak fra Strandby skal til sommer deltage i cykelløbet Race Across America, hvor han skal cykle godt 5000 kilometer i en af verdens hårdeste sportsbegivenheder.

Artikelbanner 1

Kriminalkommissær Peter Skovbak, leder af Efterforskningscenter Frederikshavn, jagter til daglig forbrydere, men i sin fritid lader han pedalerne tale i sin træning op til Race Across America.

Om 148 dage står han på startstregen, hvor han skal cykle 5.000 kilometer tværs over USA på bare 10 dage.

- Jeg har brugt flere år på at vænne min krop til at sidde i cyklen på den måde, jeg skal, når jeg kører RAM (Race Across America, red.), udtaler Peter Skovbak til TV2 Nord.

Deltagerne cykler typisk 21-22 timer i døgnet, og det kræver rigtig meget træning.

Peter Skovbak er gået ind i den afgørende fase af træningen, og flere års grundform skal fra nu af og frem mod starten toptunes.

Det ekstreme løb i USA går blandt andet igennem Arizonas ørken, og der bliver op til ekstreme 48 grader. Der skal et helt specielt fokus til for at kunne æde smerten.

- Ultracykling handler rigtig meget om det mentale og en del af det mentale er at håndtere de udfordringer, der kommer, og det gør smerte i ny og næ.

For at projektet kan lykkes, har der været ofre.

- Jeg har ikke lagt nogen planer efter det her. Det har taget så meget af min tid i lang tid, og jeg har prioriteret det så højt, så jeg har også nogle ting, jeg skylder måske at prioritere lidt højere i et stykke tid, siger Peter Skovbak til TV2 Nord.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4