html_5 Abildgård Kirke med nyt initiativ: Samtalesalon
Back
Mobil-stor 1
23.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Abildgård Kirke med nyt initiativ: Samtalesalon

Samtalesalon er navnet på et nyt initiativ i Abildgård Kirke i Frederikshavn. Der bliver to arrangementer de kommende måneder, og du er velkommen.

Artikelbanner 1

- Samtalesalon foregår i en afslappet atmosfære, hvor vi begynder med brød, ost og vin samt mulighed for en uformel snak. Der vil være et oplæg ved en af præsterne om aftenens tema, som vil have en bred interesse. Derefter ligger vægten på samtale i mindre grupper, inden vi slutter i plenum med at udveksle nogle pointer fra grupperne - og vi går hjem på en sang, fortæller sognepræst Marianne Bach fra Abildgård Kirke.

Første Samtalesalon finder sted torsdag 3. februar fra kl. 19.30-22.30. Overskriften er "Gud, det onde og corona", og det er sognepræst Kenny Gottlieb, som leverer aftenens oplæg.

I en bevaret egyptisk tekst fra cirka 2000 f.Kr. stilles spørgsmålet: "Hvor er han (skaberguden) i dag? Sover han?"

Det er et spørgsmål, der har fulgt mennesket lige siden og er et af troens helt store paradokser. Dette spørgsmål fandt imidlertid sit udtryk i 1700-tallet: teodicé, men tages op og griber både frem og tilbage i teologiens og filosofiens historie, ligesom spørgsmålet måske er blevet aktuelt i skyggen af corona-pandemien i dag.

Denne aften vil samtalen gå på: Hvis der findes en god Gud, som har al magt, hvorfor griber han så ikke ind og sætter en stopper for alt det onde?

Årets anden Samtalesalon finder sted torsdag 31. marts, og her står sognepræst Simon Nielsen for aftenens oplæg.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4