html_5 Mandagsmagasinet med Jørn Casper Sørensen
Back
Mobil-stor 1
23.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Mandagsmagasinet med Jørn Casper Sørensen

Ugens gæst i Mandagsmagasinet på Radio FCMR er Jørn Casper Sørensen, der har et langt og spændende CV. Programmet sendes mandag 24. januar fra klokken 18.00-19.00 med Gitte Hansen som vært.

Artikelbanner 1

Jørn Casper Sørensen er medlem af bestyrelsen i Frederikshavn Byfond og Poesipark og stifter af Kortgruppen AS, nu Tankegang i Sindal, samt MapsPeople i Nørresundby.

Jørn Casper Sørensen har delt sit liv op i første, andet og tredje liv.

- For mange år siden stiftede jeg bekendtskab med Steen Hildebrandt, der er professor emeritus i organisations- og ledelsesteori på Aarhus Universitet og adjungeret professor ved CBS og Aalborg Universitet. Han har skrevet og bidraget til flere hundrede bøger om organisation, ledelse og samfundsforhold og er en ivrig debattør om emner inden for disse områder.

- Han bad mig om at lave en biografi, sammen med nogle andre. Det faldt naturligt, og det føles som om, at jeg virkelig har skiftet liv nogle gange, når man laver en turnaround på sig selv. Med hensyn til mit navn kan jeg fortælle, at jeg hedder Jørn, når jeg er privat, og Casper, når jeg er på arbejde.

I Mandagsmagasinet fortæller Jørn Casper Sørensen blandt andet om sit første liv:

- Det er som Jørn i min barndom og ungdom i Frederikshavn. Det vil dog sige, at vi kom fra Midtvendsyssel. Min far var smedemester, og familien flyttede til Frederikshavn, hvor han kom til at arbejde på værftet, inden han begyndte at være maskinhandler. Vi boede i Rimmensgade, hvor min mor havde en lille butik, som hed "Den lille Butik". Jeg gik på Ørnevejens Skole, og min storebror mente, at jeg skulle være smed, som mange drenge blev det på det tidspunkt, husker Jørn Casper Sørensen.

Hvordan husker du din opvækst?

- Det var udmærket og foregik i kvarteret omkring Rimmensgade. Der var mange børn i området, så vi legede udenfor. Det foregik meget på Elmevej, hvor der var en bilforhandler, Børge Sørensen, der solgte Morris-biler.

Jørn Casper Sørensen lærte først at "tale" dansk, da han kom til Frederikshavn.

- Det, jeg lærte derhjemme, var "vendelbomål", så det var først, da jeg startede i skole, at jeg skulle lære rigsdansk.

Hvem, der fik en stor betydning for hans skolegang, og hvilke meninger han har om Frederikshavn, kan du høre, når Jørn Casper Sørensen fortæller om sine mange spændende oplevelser og tankegange i morgen fra kl. 18.00.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4