html_5 Lasse Burholt mister sit kørekort i et halvt år
Back
Mobil-stor 1
14.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Lasse Burholt mister sit kørekort i et halvt år

Lasse Burholt fra Frederikshavn blev i dag ved Retten i Hjørring idømt to fartbøder på i alt 3.500 kroner, en ubetinget frakendelse af sit kørekort i seks måneder og en bøde på 16.500 for overtrædelse af datalovgivningen.

Artikelbanner 1

Fartkendelser er nærmest hverdagskost i Danmark, men når Lasse Burholt rammer overskrifterne i flere af landets medier, skyldes det, at han i 2013 blev dømt for uagtsomt manddrab efter en venstresvingsulykke ved Lendum, hvor tre børn blev dræbt.

Dengang vurderede retten, at Lasse Burholt kørte alt for stærkt, men han slap med en betinget frakendelse af førerretten i tre år og en bøde på 10.000 kroner. Børnenes mor så ikke Lasse Burholts bil, da hun drejede til venstre.

Efter fredagens dom er det nærliggende at spørge den 46-årige frederikshavner, om han generelt har svært ved at overholde hastighedsgrænserne.

- Det seneste år har jeg kørt over 120.000 kilometer, hovedparten professionelt, altså i arbejdsøjemed. Jeg kører altid med fartpiloten koblet på den hastighed, man må køre, men jeg havde en tanketorsk, hvor jeg bliver målt til 83 på en landevej, hvor jeg et øjeblik havde glemt, jeg kørte ind i 60 km zone ved Hune, erkender Lasse Burholt.

Men du kørte også mindst 135 km/t på Hjørringvej efter det lange lige stykke efter Tolne-krydset. Hvordan forklarer du det?


- Det har jeg ingen kommentarer til - andet end det sorterer under privat sammenhæng og er undtagelsen, der bekræfter reglen.

Hvordan påvirker det dig, at dit navn igen rammer medierne på grund af for høj hastighed?

- Eftersom jeg hudløst har fortalt, jeg står ved mit ansvar for ulykken i 2013, så er det da enerverende, at jeg skal være på forsiden som dødsbilist eller igen se Brian O’Shea kalde mig en dræber - især i lyset af, at familien endnu ikke efter otte år på noget tidspunkt vil erkende, at det var moderen, der både juridisk, forsikringsmæssigt og efter trafiklovens bestemmelser var skyld i, at ulykken skete, idet hun ikke overholder den ubetinget vigepligt. Længere er den ikke.

Lasse Burholt tænker mere på sine børn.

- I 2013 var mine børn børn. Her ni år senere er de voksne og dermed orienterer de sig anderledes på de forskellige medier, ligesom medstuderende og kolleger jo også orienterer sig, så derfor oplever de jo en konfrontation for mine forsider og overskrifter, som de var forskånet for især for otte år siden og i en vis grad løbende gennem årene.

Lasse Burholt har i dag egen virksomhed, hvor han tilbringer mange timer på landevejen. Seks måneder uden kørekort er en alvorlig streg i regningen.

- Det er klart, at det påvirker bundlinjen betragteligt. Det kommer jo til at koste mere end 200.000 kroner i den periode, eftersom jeg har nogle kontraktmæssige forpligtelser, som jeg så må betale en anden for at løse. Så 200.000 for at blive målt til 83 på en landevej uden trafik - udenfor sæsonen - er skam en dyr tanketorsk.

Retten i Hjørring idømte desuden Lasse Burholt en bøde på 25.000 kroner for overtrædelse af datalovgivningen. Han lagde et foto af to drenge op på Facebook. De forsøgte ifølge Lasse Burholt at sætte ild til et servicehus på sportspladsen ved Bangsbostrand Skole. En beslutning, som han ikke forstryder.

- Jeg foretog en resolut beslutning - præventivt arbejde for at forhindre kriminalitet og hærværk i vores nabolag, da jeg cykler to knægte op, der dels havde forsøgt ildspåsættelse, dels kunne have skabt en farlig situation for de små skolebørn, der færdes i det område. Jeg efterlyste de to knægte for at hitte ud af, hvem de var. Det gjorde jeg ved at smide et billede af dem på Facebook. Begge blev lynhurtigt udpeget som kendte ballademagere, blandt andet i Arena Nord. Den ene var samtidig stukket af fra et bosted, siger Lasse Burholt.

Han konstaterer, at de to drenge ikke siden "har lavet numre i Bangsbostrand".

- Og så må det jo være prisen for at gøre noget aktivt i stedet for at lade stå til.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4