html_5 En magisk aften venter i Bangsbostrand Kirke
Back
Mobil-stor 1
14.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

En magisk aften venter i Bangsbostrand Kirke

Atmosfære, nostalgi og fantastisk akustik mødes i et lækkert samspil, når Shaka Loveless og Lars Lilholt torsdag 20. januar gæster Bangsbostrand Kirke i Frederikshavn.

Artikelbanner 1

Shaka Loveless og Lars Lilholt mødte hinanden i Toppen af Poppen tilbage i 2015. Her skabte de vellyd ved at fortolke hinandens numre. Samtidig skabte de et venskab, som i dag er katalysatoren for en anderledes koncertoplevelse i kirkerummene landet over. De to spillemænd vil med hver sin guitar levere både musikalske nyfortolkninger, historiefortælling og et dyk ned i begges bagkatalog.

Shaka Loveless og Lars Lilholt repræsenterer tilsammen to generationer fra Silkeborgegnen, hvilket skaber et jovialt grundlag for deres musikalske udveksling. Publikum kan se frem til akustiske versioner af klassikere som "Tomgang" og "Kald det kærlighed" - og samtidig vil deres hyggelige jargon fylde kirkerummet med nærværende stemning og bundsolid lune. Om deres første møde fortæller Lars Lilholt:

- Vi faldt hurtigt i hak under optagelserne til Toppen af Poppen. Blandt andet grinede vi en del sammen – og det er jo ikke så skidt. Shakas tekster er vedkommende, og "Tomgang", som jeg satte mig rigtig meget ind i, er en smuk, smuk sang om venskab. Jeg kan godt lide hans sociale engagement og hans arbejde med det danske sprog. Og så er jeg beæret over, at han vil turnere landet rundt med en folkesanger, som er på alder med hans far. Dét viser, at musik ikke har noget alder – og heldigvis for det.

Således vil de to mænd, akkompagneret af to mikrofoner og to guitarer, indtage kirkerummene med sange, der har historierne i centrum. Glæden ved musikken og historiefortællingen er netop det, som binder Shaka og Lars sammen. Om samarbejdet forklarer Shaka:

- Vi er begge to spillemænd og historiefortællere. I vores samtaler kan jeg genkende den samme spilleglæde og fortællelyst, som jeg selv har. Lars er et meget behageligt menneske med en utrolig stor sangskat. Og jeg synes, man kan høre denne interesse for mennesker og historier på fornemmeste vis i Lars' lyrik.

Man kan glæde sig til en aktustisk oplevelse under kirkehvælvingen, hvor musikken, fællesskabet og fortællinger fra nær og fjern går op i en højere enhed.

Der er få ledige billetter til koncerten, og de kan købes her.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4