html_5 home melder 'udsolgt' af sommerhuse
Back
Mobil-stor 1
14.01.2022 | Af: Peter Marquard

home melder 'udsolgt' af sommerhuse

Trods vinteren er der stadig salg i sommerhus-områderne omkring Frederikshavn – årets første handler er i hus.

Artikelbanner 1

Følger man lidt med i medierne, kan man godt få det indtryk, at sommerhusmarkedet er gået fra glohedt til fastfrosset, men det er ikke et billede, de kan genkende i home Frederikshavn, fortæller ejendomsmægler og partner i butikken Martin Kanstrup.

- Vi har næsten udsolgt af sommerhuse og har kun et par stykker tilbage på hylden. Udbuddet er nærmest halveret på et år, fortæller han.

Årsagen er, at der lige nu er flere sommerhuskøbere end normalt for årstiden.

- Der er stadigvæk glimrende salg i sommerhuse, og vi har allerede to sommerhushandler i bogen i år, siger Martin Kanstrup.

De lokale home-folk oplever, at der fortsat er mange familier, som ønsker sig et sommerhus og samtidig færre, der ønsker at sætte deres sommerhus til salg.

Ifølge Boligsiden.dk er der nu cirka 43 procent færre sommerhuse til salg i Frederikshavn Kommune, som køberne kan vælge imellem.

Her spiller COVID-19 en rolle, mener Martin Kanstrup.

- Mange danskere har nok en erkendelse af, at pandemien har ændret på vores rejsevaner og måske kommer til at spille ind på vores ferieplaner i nogle år frem, og derfor ønsker mange sig et sted i sommerlandet, der kan være omdrejningspunkt for familiens ferier fremover. Det betyder fortsat stor efterspørgsel i et marked, hvor der ikke er meget til salg, vurderer Martin Kanstrup.

Han har dog en mistanke om, at der kan komme lidt flere sommerhuse til salg over tid.

- Mon ikke det vil vise sig, at der er nogle familier, som alligevel ikke er så vilde med at være sommerhusejere. De sommerhuse kan komme til salg igen senere på året og i de næste par år, spår den lokale home-mægler - og understreger:

- Det er dog lige nu, vi har brug for flere sommerhuse på hylderne, for så snart vi er inde i februar begynder folk at se frem mod foråret og planerne spirer, og så stiger efterspørgslen. Det er i hvert fald sådan, det plejer at være.

Samtidig er der nok også nogle sommerhusejere, der gerne vil vente med at sætte til salg til op mod påske.

- Men der er altså købere på banen nu, og venter man til marts/april med at sætte til salg, vil man få konkurrence fra mange andre sommerhussælgere, forklarer Martin Kanstrup.

Ifølge tal fra Boligsiden.dk for hele markedet er salgstiden for sommerhuse i Frederikshavn næsten halveret i løbet af 2021.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4