html_5 Klimavenligt gavepapir hjælper udsatte familier
Back
Mobil-stor 1
29.11.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Klimavenligt gavepapir hjælper udsatte familier

I Blå Kors' genbrugsbutikker i blandt andet Frederikshavn og Sæby kan du nu købe gaveindpakningsstof, der er syet om og klar til at bruge som klimavenligt indpakningspapir. Overskuddet fra salget går til udsatte familier i Danmark.

Artikelbanner 1

I mange danske hjem bliver der hver jul smidt flere affaldssække fyldt af indpakningspapir ud i skraldespanden. Men hvis man er klar på at tænke lidt anderledes, tilbyder Blå Kors Danmarks genbrugsbutikker nu et mere miljøvenligt alternativ, der samtidig støtter et godt formål.

I Blå Kors' genbrugsbutikker i Aalborg, Frederikshavn, Hjørring, Sæby, Abybro, Nr. Uttrup, Bindslev og andre udvalgte butikker rundt i landet kan man købe genbrugsstof, der er syet om og gjort klar til flot indpakningspapir, som kan bruges igen og igen.

- Der er allerede flere og flere, der pakker deres gaver ind i stof. Den miljøvenlige tendens vil vi gerne støtte op om, derfor sælger vi nu gaveindpakningsstof, som kan bruges til indpakning igen og igen. Det giver gaverne et mere personligt præg, og samtidig er man med til at støtte udsatte familier i Danmark og mindske forbruget af indpakningspapir - jeg tror, vi er mange, der godt kan få en lidt dårlig smag i munden, når vi smider alt det papir ud juleaften, fortæller Anders Christensen, der er chef for Blå Kors Genbrug.

Gaveindpakningsstoffet er syet af den socialøkonomiske virksomhed Social Craft med støtte fra virksomheden M+, der begge holder til i Horsens.

- Vi modtager store mængder af brugte tekstiler som duge, gardiner og stof i vores butikker. I den socialøkonomiske virksomhed Social Craft, som ansætter mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, sys stoffet om, hvor de ansatte aflønnes ved, at virksomheden M+ betaler for arbejdet og donerer den færdige vare til salg i vores genbrugsbutikker. Så når du køber et sæt gaveindpakningsstof, støtter du både miljøet, en inkluderende arbejdsplads og udsatte familier i Danmark, siger Anders Christensen.

Kan også købes på nettet

Genbrugsindpakningsstoffet koster 29 kroner og kan indtil videre købes i 13 af Blå Kors Danmarks genbrugsbutikker og kan også købes i Blå Kors' genbrugswebshop Lidtsmartere.dk.

Indpakningsstoffet vil med tiden komme ud i endnu flere butikker.

- Hvis man vil være sikker på, at det findes i ens lokale genbrugsbutik, kan man tjekke butikkens facebookside eller eventuelt ringe til butikken, foreslår Anders Christensen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4