html_5 Søndag: Brand i to huse i Frederikshavn og Skagen
Back
Mobil-stor 1
28.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Søndag: Brand i to huse i Frederikshavn og Skagen

Søndag har der været brand i to huse i Frederikshavn og Skagen. På Diskovej i Frederikshavn nedbrændte en udestue, mens et større sommerhus på Østerbyvej i Skagen - i sidste række ud mod Vippefyret - fik brand- og sodskader.

Artikelbanner 1

Kort før middag blev der meldt til 112 om brand i en villa på Diskovej i Frederikshavn. Det viste sig at være en udestue, der allerede var overtændt, da brandfolk fra Nordjyllands Beredskab var fremme ved stedet. Det fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Thomas Dybro til TV2 Nord.

Det lykkedes at begrænse ilden til udestuen, der er nedbrændt. Til gengæld er der røgskader i stuen, lyder det fra indsatslederen, der tilføjer at der er mindre skader på taget, fordi brandfolkene har måttet sikre sig, der ikke var ild under tagpladerne.

Mulig asbestforurening
For en sikkerheds skyld er området omkring udestue og hus spærret af som asbestforurenet område, indtil den kommunale miljøvagt har tjekket området for asbestrester.

Tre personer måtte tjekkes for røgforgiftning, da de havde indåndet en del røg, mens de selv forsøgte at slukke branden. Men de blev sendt hjem med besked om at kontakte egen læge, hvis de skulle få problemer efterfølgende.

Ilden begyndte i køkkenet
Et trelænget sommerhus på Østerbyvej i Skagen i sidste række ud mod Vippefyret fik brand- og sodskader ved en brand, der af endnu ukendte årsager, startede søndag kort før klokken 10.30. Det fortæller indsatsleder Thomas Dybro.

- Ilden ser ud til at være startet i køkkenet, og der var meget kraftig røgudvikling, der også kom ud mellem teglstenene på taget. Men det lykkes ved ved hjælp luftpumper at skabe modtryk i husets to andre længer, så selve branden kunne begrænses til området ved køkkenet, siger Thomas Dybro til TV2 Nord.

Røgdykkere blev sendt ind

Der blev sendt røgdykker ind for at slukke ilden med begrænset brug af vand for at minimere skaderne på resten af huset, og det er lykkedes, lyder det fra indsatslederen, der roser Falcks brandkorps i Skagen for indsatsen.

Da branden var under kontrol, kunne brandfolkene i samarbejde med et vagtfirma få overskud til at hjælpe med at sikre nogle at værdierne i det mondæne sommerhus.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4