html_5 Megafedt område, som stråler af det maritime
Back
Mobil-stor 1
25.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Megafedt område, som stråler af det maritime

Frederikshavn Havns "udvidelse" på Frederikshavn Gymnasium vil få flere elever til at vælge uddannelsen Maritim Student. Det mener en af de nuværende elever, Dagmar Havshøj Sørensen fra Kruså.

Artikelbanner 1

- Det er et megafedt område, som stråler af det maritime. Det er meget positivt. Det giver os et boost i hverdagen, siger Dagmar Havshøj Sørensen.

Hun er ikke i tvivl om, at det havnemiljø, som er lavet på gymnasiet, vil få potentielle maritime elever til at spærre øjnene op en ekstra gang, når de kommer til åbent hus på Frederikshavn Gymnasium.

Direktør Mikkel Seedorff Sørensen, Frederikshavn Havn, håber, at "havneudvidelsen" er gennembruddet til, at havnen får en løbende dialog med uddannelsesinstitutionerne og kan vise havnens aktiviteter og virksomheder.

- Nu har vi haft skåltalerne, men det hårde arbejde begynder nu. Det her er kun starten på et samarbejde, som skal være meget mere konkret. Jeg har allerede talt med både rektor og bestyrelsesformand om, hvordan vi kan udbygge samarbejdet i praksis, siger Mikkel Seedorff Sørensen.

Han mener, det er blandt andet Frederikshavn Havns pligt at gøre de unge mennesker klogere på de karrieremuligheder, som havnen og virksomhederne på havnen tilbyder.

- Jeg kender det selv fra mange år i shipping. Det er et erhverv, som er omgærdet af stor mystik. Det er spændende og tiltrækkende, men det er de færreste, som ved, hvad der konkret foregår, og det skal vi være bedre til at vise nu, mener havnedirektøren.

Han er åben for andre lignende "havneudvidelser" i Frederikshavn Kommune.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4