html_5 Ny havneudvidelse, men denne gang på gymnasiet
Back
Mobil-stor 1
24.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ny havneudvidelse, men denne gang på gymnasiet

Onsdag middag blev Frederikshavn Havns nyeste udvidelse indviet. Det skete i usædvanlige omgivelser - uden udsigt til vand.

Artikelbanner 1

Et fællesrum på Frederikshavn Gymnasium er i den seneste tid blevet forvandlet til et maritimt oplevelses- og læringsunivers.

At bringe havnen fysisk ind til eleverne på gymnasiet er et led i Frederikshavn Gymnasium og Frederikshavn Havns fælles vision om at knytte en stærk forbindelse mellem uddannelse og det maritime erhverv i Frederikshavn.

- For tre år siden besluttede vi på Frederikshavn Gymnasium, at vi ville have det omgivende samfund mere ind på gymnasiet, og vi ville have gymnasiet mere ud i det omgivende samfund. Ambitionen var, at gymnasiet i en endnu højere grad skulle smelte sammen med Frederikshavn, med borgerne, med de øvrige institutioner og med erhvervslivet, sagde rektor Thomas Svane i sin åbningstale.

"Havne-nichen" blev indviet med deltagelse af blandt andre eleverne, som har valgt uddannelsen Maritim Student.

- Det er en grundtanke hos os i hele vores virke, at gymnasiet har brug for omgivelserne - og omvendt. Teorien har brug for praksis - og omvendt. Gymnasiet har brug for havnen, og havnen har brug for gymnasiet, lød det fra Thomas Svane.

Borgmester Birgit S. Hansen (S) klippede ikke en rød snor, men lettede anker, og hun bemærkede en stolthed blandt især de maritime elever på gymnasiet.

- Det vi giver opmærksomhed vokser, og det fokus vi har på det maritime i Frederikshavn Kommune - både med vores havne, virksomheder og uddannelsesmuligheder - gør bare, at eleverne også retter ryggen og tænker, at de har valgt et job med karrieremuligheder og penge i. Jeg ser liv i deres øjne. De er fremtiden, udtalte borgmesteren.

Vi bringer i morgen et indslag med havnedirektør Mikkel Seedorff Sørensen og to maritime elever på Frederikshavn Gymnasium.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4