html_5 Flere kunder bliver snydt til at skifte elselskab
Back
Mobil-stor 1
23.11.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Flere kunder bliver snydt til at skifte elselskab

Flere kunder hos Frederikshavn Forsynings Elhandel har oplevet, at deres elselskab er blevet skiftet efter en samtale med, hvad de troede, var en medarbejder hos Forsyningen.

Artikelbanner 1

I Kundeservice hos Frederikshavn Forsyning har de nok at se til i øjeblikket.

Hver eneste dag skal de besvare opkald fra fortvivlede kunder, der ikke forstår, hvorfor de ikke længere er kunde hos Frederikshavn Forsynings Elhandel, skriver TV2 Nord.

Ifølge Frederikshavn Forsyning bliver deres kunder nemlig ringet op af telefonsælgere, der udgiver sig for at samarbejde med Frederikshavn Forsyning. I samtalen får kunderne at vide, at de skal give deres bankoplysninger, fordi de har penge til gode ved Forsyningen.

Problemet er bare, at opkaldet ikke stammer fra Frederikshavn Forsynings Elhandel, men i stedet fra et konkurrerende elselskab, så i stedet for at få penge tilbage, bruger de konkurrerende elselskaber oplysningerne til at flytte kunderne over i deres selskab.

- Det er ikke noget, som vi kan stå inde for. Vi samarbejder ikke med nogle eksterne, der laver noget opsøgende salg på nogen måder, siger Rasmus Hougaard, der er forsyningschef i Frederikshavn Forsynings elafdeling.

Problemet er ikke enestående for Frederikshavn Forsynings Elhandel. I starten af november skrev Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse på deres hjemmeside, at to elselskaber var blevet politianmeldt for ulovligt telefonsalg.

- Forbrugerne klager typisk over, at telefonsælgerne lader som om, at de ringer fra forbrugerens nuværende elselskab, eller at de giver forkerte oplysninger om, at forbrugeren kan spare penge ved at skifte elselskab. Hvis forbrugerne er blevet vildledt til at indgå en aftale med elselskabet, er de naturligvis ikke bundet af aftalen, siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i pressemeddelelsen.

Frederikshavn Forsyning har ikke selv anmeldt nogle af elselskaberne, som har vildledt deres kunder, men det kan komme på tale, hvis problemet tager til. I første omgang forsøger de at guider de berørte kunder.

- Det bedste, vi kan råde dem til, er, at de skal være meget påpasselige med at opgive personlige oplysninger og så i øvrigt melde det til forbrugerombudsmanden, hvad det er, de har været ude for, siger Lone Slot Møller, der er medarbejder i kundeservice hos Frederikshavn Forsyning.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4