html_5 Regeringen vil åbne nærhospital i Skagen
Back
Mobil-stor 1
26.10.2021 | Af: Marcus Linkhorst

Regeringen vil åbne nærhospital i Skagen

Regeringen vil i morgen præsentere et udspil, der skal få sundhedsvæsenet tættere på danskerne. Det skal ske med 20 nærhospitaler.

Artikelbanner 1

Det har længe været en prioritet for regeringen at decentralisere sundhedsvæsenet, så det kommer tættere på den enkelte borger.

Derfor vil regeringen nu afsætte fire milliarder til 20 nærhospitaler i et nyt udspil, der hedder 'Tættere på II – Sundhed, uddannelse og lokal udvikling'. Det skriver TV 2 her til aften.

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen oplyser til Kanal Frederikshavn, at regeringen i sit udspil lægger op til, at Skagen skal have et nærhospital.

Helt konkret vil regeringen komme med sit bud på, hvor 13 af nærhospitalerne skal ligge. Det er blevet vurderet på baggrund af befolkningsgrundlaget, afstand til akutsygehus og sygdomsbilledet i områderne, lyder det fra Bjarne Laustsen.

TV 2 skriver også, at regeringen i sit udspil vil placere flere ungdomsuddannelser rundt om i landet. Det skal ske i de byer, som har over 10.000 indbyggere (målt på postnummer), men ingen ungdomsuddannelse, og her er Sæby én af de 15 byer, så det kan godt tyde på, at Frederikshavn Kommune kommer i fokus på pressemødet i morgen.

Så sent som tirsdag aften understregede borgmester Birgit S. Hansen (A) dog, at Frederikshavn Kommune ikke har brug for et gymnasium i Sæby. Det vil blot fjerne elever fra gymnasierne i Frederikshavn og Dronninglund.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4