html_5 Endnu en scoring kort før tid sikrer ny WH-sejr
Back
Mobil-stor 1
26.10.2021 | Af: Andreas O. Hansen

Endnu en scoring kort før tid sikrer ny WH-sejr

Tirsdag aften tog Frederikshavn White Hawks imod Herlev hjemme i Nordjyske Bank Arena. Her var man længe foran, men tæt på at smide det hele, da gæsterne kom foran 4-3 midtvejs i tredje periode. En udligning i powerplay og en scoring med knap et minut igen sikrede dog WH's tophold sejren på 5-4. 

Artikelbanner 1

På skadeslisten stod forsat Tadeas Galansky, Mads Larsen, Aleksandr Bumagin og Mikkel Bertelsen. Derudover måtte Jari Pasanen undvære topscorer Lucas Andersen, hvilket betød, at Christian Mieritz spillede angriber i fjerdekæden med Radim Piroutek og Christoffer Åkesson.

Blot 27 sekunder skulle der gå, og så havde finske Aleksi Halme sat WH's første scoring i kassen. I et opspil fandt Nikolaj Krag-Christensen den finske lejesvend fri i slottet, og han scorede sikkert på Lukas Horák i gæsternes mål.

Herlev var hurtig til at følge op med et par store chancer, som Mathias Seldrup måtte tage sig af. Chancer, der kom på hurtigt skøjteløb og højt pres fra gæsterne.

Her kunne høgene også være med, og de tog hurtigt over og spillede pucken rundt i gæsternes zone i et højt tempo. 2-0 blev det derfor ved Kirils Galoha, da han tæt foran mål styrede Jesper Jensens afslutning fra blå linje i mål.

Ligesom ved 1-0 målet var gæsterne hurtige til presse på i WH-zonen, og 1-2 reduceringen kom bare halvandet minut senere. Efter flere gode redninger fra Mathias Seldrup måtte han opgive, da pucken lå løst i målfeltet, og det lykkedes Matthias Asperup at skubbe pucken over målstregen i et klumpspil.

Kirils Galoha, i opspil med Jesper Jensen, var dog på pletten igen efter 14 minutter. Letten tog turen rundt om Herlev-målet og lagde pucken mellem benene på Lukas Horák til 3-1.

Herefter dominerede White Hawks perioden ud, ja, det lignede til tider powerplay, og de var tættere på et fjerde mål, end Herlev var på en ny reducering. Stillingen forblev dog 3-1 efter 20 minutter på en skudstatstik, høgene førte 13-7.

White Hawks fik powerplay tidligt i anden periode, med en enkelt afslutning fra Jeppe Vinther, som Lukas Horák satte det yderste af højre benskinne på - derudover var der ikke meget bid i det.

Gæsterne fik også muligheden i overtal, seks minutter inde i perioden, da WH blev dømt for seks mand på isen. En meget tynd en af slagsen, da WH-spillerens skøjte havde forladt isen ved udskiftningsdøren, men Herlev-boksen råbte og Jacob Grumsen gravede udvisningen frem. Heldigvis holdt høgenes boks stand, og det fik ikke videre betydning for stillingen.

Lidt heldig var White Hawks, da Kirils Galoha satte en cross-checking i hals-regionen på Herlevs Daniel Baastrup Andersen foran mål. To minutter for høj-stok fik han, som blev neutraliseret da en anden Herlev-spiller, efterfølgende, ville have fat i Galoha, og ligeledes måtte tage plads i udvisningsboksen.

Med seks minutter igen blev det også til WH-powerplay, da Joseph Jonsson fra Herlev fik to minutter for Kneeing - også i den tynde ende.

Høgene tog ikke udbytte, og pludselig ud af ingen ting reducerede gæsternes Magnus Molge til 2-3 på en firstimer ved modsatte stolpe med tre minutter igen.

Thomas Søndergaard kunne have sendt høgene til pause med en to-måls føring, men alene overfor Lukas Horák mistede han pucken og fik aldrig afsluttet på sin friløber. 3-2 efter 40 minutter og 22-15 til WH på skudstatistikken - spændingen var dermed intakt inden tredje periode.

1029 tilskuere var på plads i Nordjyske Bank Arena, og de kunne se et WH-mandskab gøre det svært for dem selv med en udvisning til Jesper Jensen efter tre minutter af sidste periode.

Det udnyttede Herlev til at udligne til 3-3, da Joseph Jonsson blev målscorer - igen spillet op ved modsatte stolpe, inden Mathias Seldrup kom på plads.

Herlev fik også pucken i mål efter otte minutter, mens White Hawks-boksen og publikum appellerede kraftigt for offside. Det lignede det også, og WH tog deres challenge, og målet blev annulleret efter video-gennemgang.

Det burde have været et wake-up-call til høgene, men tværtimod. Magnus Molge blev spillet op til en friløber, og fik let sendt pucken forbi Mathias Seldrup til en Herlev-føring på 4-3.

WH overlede en udvisning til Radim Piroutek med ni minutter igen, men tiden arbejdede imod hjemmeholdet, der havde en kvart periode til at jagte udligningen.

Herlev gav høgene den hjælp, de skulle bruge, da de længe spillede seks mand på isen. Igen måtte tilskuerne hjælpe dommerkvarten, før der blev fløjtet - to minutters powerplay til White Hawks, som de endelig fik udnyttet.

Sebastian Brinkman fik pucken foran mål, snurrede rundt om sig selv og lagde den under benene på Lukas Horák - og høgenes held med en scoring kørt før tid fortsætter.

Oliver Anker sikrede sejren med et minut og 28 sekunder igen, da han scorede til 5-4. Spillet op af Nikolaj Krag-Christensen skøjtede Anker ind foran mål og lagde den under keeperen. Ikke en fremragende kamp med mange udfald mod et farligt Herlev-mandskab. Men flot comeback til sidst og hårdt arbejde sikrede tre point til førstepladsen.

Høgene spiller hjemme igen på mandag, når de kl. 19.00 tager imod Odense Bulldogs.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4