html_5 Søren Frederiksen modtog i aften Årets Guld Hara
Back
Mobil-stor 1
26.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Søren Frederiksen modtog i aften Årets Guld Harald

Søren Frederiksen er stadig en meget populær mand i Frederikshavn. Det afslørede det store fremmøde foran Arena Nord, da den tidligere superligabomber, som har fået hele sin fodboldopdragelse i FfI, tirsdag aften modtog Årets Guld Harald.

Artikelbanner 1

Overrækkelsen af fodboldprisen, som Harald Nielsens familie og Spar Nord står bag, foregår normalt i forbindelse med åbningen af FfI's internationale fodboldturnering, Cup No.1. Den var dog aflyst for andet år i træk, så i stedet blev Søren Frederiksen hyldet på Harald Nielsens 80 års fødselsdag.

- I morgen bliver det regnvejr, men selvfølgelig skinner solen i dag, smilte direktør Per Malmberg, Arena Nord, da han holdt tale på scenen foran Arena Nord med den flotte statue af Harald Nielsen som en smuk baggrund på denne flotte oktober-aften.

Rudi Nielsen, som blev gift med Harald Nielsen i 1963, overrakte prisen til Søren Frederiksen.

- Du minder om Harald. I havde samme højde og vægt, og I har begge altid opført jer pænt. Du er indfødt frederikshavner, og du har ikke glemt dine rødder. Du er også beviset på, at det ikke kun handler om talent. Det er vigtigt med hårdt arbejde. En lilleputspillet fra Frederikshavn kan også komme til tops. Man behøver ikke komme fra FC København eller FC Midtjylland, sagde Rudi Nielsen.

Søren Frederiksen takkede for prisen, og de 25.000 kroner, som følger med prisen, forærede han straks til FfI's formand, Anders Brandt Sørensen.

- Ligesom Harald var det i FfI, at hele mit fodbold-eventyr begyndte. Hvilken fantastisk klub. Den gjorde mig både til et bedre menneske og fodboldspiller. De 25.000 kroner, som følger med Årets Guld Harald, er jeg slet ikke i tvivl skal videre til min barndomsklub FfI. Det er mit ønske, at pengene ikke bliver en del af den daglige husholdning, men bruges på lidt ekstra forkælelse – gerne i ungdomsafdelingen, sagde Søren Frederiksen.

Han sendte netop denne aften en tanke op til sin far, Preben Frederiksen, der døde, da Søren Frederiksen blot var 25 år.

- Han ville helt sikkert have været endnu mere rørt end mig i dag, lød det fra modtageren af Årets Guld Harald.

Omkring 300 mennesker deltog i arrangementet, hvor der bagefter var stadionplatte, øl, sodavand og livemusik til alle.

49-årige Søren Frederiksen bor i dag i Viborg med sin kone og datter. Hans søn er professionel fodboldspiller i SønderjyskE.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4