html_5 Ung AaB-spiller får floorball til Thorshøj
Back
Mobil-stor 1
26.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Ung AaB-spiller får floorball til Thorshøj

Noget usædvanligt er det, at en ung mand på blot 23 år, bosat i Aalborg, får lyst til at starte et floorballhold i Thorshøj. Med godt 13 års erfaring med floorball i AaB – både på eliteplan og på nuværende tidspunkt som førsteholdsspiller – er Nicklas Christoffersen klar til 30. oktober at starte et floorball-hold i Thorshøj for børn fra 10 år og op.

Artikelbanner 1

Men hvorfor lige i Thorshøj?

- Ja, det virker måske lidt underligt, når jeg bor i Aalborg, men jeg er kommet i Thorshøj i flere år, da min kæreste, Julie Skovsgaard, er fra Thorshøj. Vi bor i Aalborg, men vi er jævnligt i Thorshøj, da Julie spiller fodbold i Try-Thorshøj Boldklub. Vi hjælper begge til ved diverse arrangementer i byen, blandt andet under den årlige idrætsuge, fortæller Nicklas Christoffersen.

Idéen med floorball i Thorshøj udsprang af en samtale med Annika Thomsen, bestyrelsesmedlem i Thorshøj Gamle Skole, som for nylig har overtaget skolen og nu er i gang med at renovere den og få diverse tiltag op at stå – alt fra diverse kreative kurser, bageskole for børn, foredrag, børneyoga, TikTok Dance og nu også floorball.

- Jeg har tidligere undervist i floorball på skoler og i fritidsklubber, så der var ikke langt fra tanke til handling, da Annika spurgte, om ikke det kunne være noget for mig at starte et floorballhold for børn. Jeg blev selv bidt af floorball, da der var en floorballspiller ude på min folkeskole for at præsentere sporten i sin tid, og det kunne være virkelig fedt, hvis jeg kunne inspirere nogen børn til at spille floorball. I håb om, at der dukker nogen op, har vi både stave og bolde til rådighed, så de ikke behøver at anskaffe sig det, før de ved, om det er noget, der fanger dem, fortæller Nicklas Christoffersen.

Han vil køre holdet på frivillig basis, fordi han mener, at hans indsats i Thorshøj gør en stor forskel, da det er et lille samfund. Frivilligt arbejde ligger ikke Nicklas Christoffersen fjernt, da han også har været frivillig til diverse tiltag i AaB. Han brænder for sporten og kan se, at frivillige indsatser virkelig spreder kendskabet til floorball, og sporten har vundet mere og mere indpas de senere år.

Hvordan kan man motivere andre unge til at lave frivilligt arbejde ligesom dig?

- Der skal helt sikkert være nogen at spejle sig i. Nogen at se op til og til at vise, hvordan man gør, og ikke mindst vise det fællesskab, der ligger bag dét at være frivillig i den ene eller anden form, for dét er altafgørende. Jeg tror, at engagementet og samarbejdet er stærkere i de små landsbyer rundt omkring, fordi alle kender alle, og det tror jeg er en styrke. Det kan man også se på en landsby som Thorshøj, som virkelig rør på sig nu, fordi der er så mange, der gør noget godt for byen, mener Nicklas Christoffersen.

Han betragter frivilligt arbejde som en måde at få erfaring på.

- Jeg kunne for eksempel godt tænke mig at blive idrætspædagog på sigt, så det er jo super til mig sådan noget som det her. Så vælg noget, hvor du kan bidrage med det, du er god til og med det, der interesserer dig. Der er nok at tage fat i derude, udtaler Nicklas Christoffersen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4