html_5 Forsigtig optimist efter ministerbesøg Elling
Back
Mobil-stor 1
25.10.2021 | Af: Michael Frederiksen

Forsigtig optimist efter ministerbesøg Elling

Borgerne i Elling har siden oversvømmelsen i byen for syv år siden kæmpet for, at staten udvider hullet under Skagensvej, så kapaciteten bliver større, når det regner meget. Mandag eftermiddag besøgte den tredje transportminister området.

Artikelbanner 1

Benny Engelbrecht (A) fulgte i fodsporene efter Hans Christian Schmidt (V) og Ole Birch Olesen (LA). Han lyttede tilsyneladende meget interesseret til budskaberne fra blandt andre Jens Godsk Jørgensen fra Elling Å-gruppen og Torben Svendsen, medindehaver af XL Byg Elling.

Frederikshavn Kommune har efter de massive oversvømmelser i 2014 lavet 1730 meter diger. Nu mangler "bare" lige en udvidelse af hullet under statsvejen mellem Frederikshavn og Skagen. En udgift, som ifølge Jens Godsk Jørgensen løber op i seks-otte millioner kroner.

- Jeg forstår udmærket bekymringerne, og jeg kender problemstillingen fra 2007 i Sønderjylland, hvor mit eget lokalområde blev oversvømmet, men jeg kan ikke komme og love en masse i dag, sagde Benny Engelbrecht til Kanal Frederikshavn efter sit besøg i Elling.

Jens Godsk Jørgensen var dybt skuffet efter Ole Birch Olesens besøg, men i dag fornemmer man et lille smil på læberne.

- Jeg er meget forsigtig optimist, men det er med streg under forsigtig, for den her kamp har varet i så mange år, og vi har løbet i så mange retninger til trods for, at fagkundskaben siger, at digerne ikke kan stå alene. Det hul skal udvides, understreger Jens Godsk Jørgensen.

Benny Engelbrecht vil efter sit besøg i Elling i dag se nærmere på sagen. Det glæder ham, at Frederikshavn Kommune allerede har gjort meget efter oversvømmelserne i 2014.

- Nu vil jeg gerne have analyseret på, hvad vi har af risiko i tiden fremover. Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber, at Birgit (borgmester Birgit S. Hansen, red.) og resten af kommunen kan hjælpe med at svare på, og så tager jeg den selvfølgelig med videre. Jeg har ikke en kasse med penge, som jeg bare lige kan stikke hånden ned i, men vi har løbende vedligeholdelsesarbejde på det statslige vejnet, bemærker transportministeren.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4