html_5 40 krydstogtskibe i 2022 - brug for flere guider
Back
Mobil-stor 1
12.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

40 krydstogtskibe i 2022 - brug for flere guider

I 2022 kommer krydstogtskibene for alvor tilbage til Skagen og det kræver flere guider.

Artikelbanner 1

Foreløbig har 40 krydstogtskibe med op til 59.000 gæster meldt deres ankomst til Skagen Havn i 2022 og derfor er der behov for rigtig mange guider.

Siden 2015, hvor Skagen Havn indviede den nye krydstogtkaj, er antallet af krydstogtanløb steget betragteligt og med Skagen Havns seneste havneudvidelse - etape 3, der blev færdig i marts i år - er der nu en ekstra kaj, der kan anvendes til anløb af krydstogtskibe, når efterspørgslen kræver det.

Hvor der i 2020 og 21 kun har været ganske få krydstogtanløb i Skagen på grund af COVID-19, er der nu lysere tider i sigte. Krydstogtsæson 2022 tegner til at blive på niveau med 2019 målt i antal anløb og gæster. Ud af de 40 anmeldte anløb er de 11 førstegangsanløb og iblandt disse er der nogle meget store skibe. Der bliver dage, hvor cirka 1500 gæster skal på ture rundt i Skagen, Frederikshavn eller Sæby.

Såfremt Skagen fortsat skal kunne udvikle sig som krydstogtdestination, er det vigtigt, at byen kan tilbyde spændende oplevelser og ture med dygtige guider. Jo flere ture skibene kan sælge og jo gladere gæsterne er for turene jo større er chancerne for at skibene finder destinationen attraktiv og værd at besøge igen.

- Vi har derfor brug for at udvide vores korps af professionelle freelance-guider for at kunne klare efterspørgslen både i 2022 og de kommende år, siger cruise manager Anne Sofie Rønne Jensen, Cruise Skagen.

- Der er behov for guider, der kan tale enten tysk, engelsk, spansk, italiensk eller fransk og derfor arrangerer Cruise Skagen i samarbejde med turistforeningen Toppen af Danmark et guidekursus med start i begyndelsen af november. På kurset lærer kursisterne at guide de internationale gæster rundt i Skagen-, Frederikshavn- og Sæby-området, oplyser Anne Sofie Rønne Jensen.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4