html_5 3-1 sejr til White Hawks over de danske mestre
Back
Mobil-stor 1
23.09.2021 | Af: Andreas O. Hansen

3-1 sejr til White Hawks over de danske mestre

Torsdag aften slog Frederikshavn White Hawks de danske mestre fra Rundsted Seier Capital 3-1. Sejren kom i hus hjemme i Nordjyske Bank Arena hvor Oliver Anker, Jesper Jensen og Lucas Andersen blev høgenes tre målscorere.

Artikelbanner 1

Christian Mieritz, der udgik groggy fra tirsdagens opgør i Odense, var ny mand på skadeslidsten sammen med Aleksandr Bumagin, Mads Larsen og Mikkel Bertelsen. Unge Philip Nolsøe var derimod klar igen efter sygdom, imens Tadeas Galansky var aftenens førstevalg på målmandsposten. Gæsterne fra Rungsted var uden de tre profiler Henrik Hetta, Nicklas Hardt og Mattias Persson.

Første periode startede ganske underholdende. WH lagde ud med et par gode chancer i det tredje minut. Straks vendte spillet, og så var det Tadeas Galansky, der måtte hive en stor redning frem da gæsternes back, Jacob Gammelgaard, var gået med op, og blev spillet fri tæt foran mål.

Straks slog høgene kontra til en stor dobbelt chance. Sebastian Brinkman skød lige på Rungsted-keeper, Ville Kolppanen, og Thomas Søndergaard fulgte op og sendte returen over mål.

Målet kom fra tredjekæden efter seks minutter, da Oliver Anker skøjtede pucken op langs banden og skar ind foran gæsterne mål, og lagde den op i nettaget. Ellias Ulander havde assisten nede fra egen zone.

Jesper Jensen var tæt på med en styring efter 13 minutter - også på en kontra. Jensen trak udvisning, og White Hawks fik powerplay. Det blev dog hurtig neutraliseret da Christopher Frederiksen måtte samme vej for en holding.

Høgene fik nyt overtal fem minutter før pausen, da gæsterne var en spiller for meget på isen. Det var dog helt ufarligt, og førte ikke til nogen chancer, men et mål mere faldt inden pausen.

Christopher Frederiksen fik god plads op af banen, og tog pucken ned bag gæsterne mål. Herfra lagde han den ud til Lucas Andersen i slottet, som skød første gang og direkte op i målhjørnet til 2-0 - to et halvt minut før pausen.

Periodens resultat efter en skudstatistik White Hawks vandt 7-4. Ikke meget gæsterne havde og skyde med i første periode, som hjemmeholdet dominerede.

Anden periode blev indledt med endnu et powerplay til White Hawks. Desværre fuldstændig ufarligt igen og nemt for gæsterne og løse. Faktisk det lykkedes det Rungsted at reducere i undertal til 1-2, da Frederik Bjerrum skød ude fra og Tadeas Galansky snork sov i målet.

Høgene kom hurtigt op på hesten igen, og endelig lykkedes det for kaptajn Jensen at få noget ud af anstrengelserne. Et typisk Jesper Jensen mål med en håndleds afslutning fra højre facoff-cirkel, som gik forbi Ville Kolppanen. Assisteret af Radim Piroutek og Nikolaj Krag-Christensen - seks et halvt minut spillet af perioden.

White Hawks forsatte presset imens gæsterne blev mere og mere frustreret. To minutter til Rungsteds Daniel Madsen for slashing, og samtidig fik Morten Jensen brokket sig til 10 minutter for dårlig opførsel. Men heller ikke tredje gang blev lykkens gang i powerplay. På ny ufarligt og store problemer med at få stillet op.

Rungsted fik også muligheden i overtal med fire minutter igen, og her var stolpen imod gæsterne. Høgene førte derfor 3-1, og skudstatistikken 17-9, efter 40 minutters spil.

Tredje periode startede i et højt tempo, med masser af fysik og ganske få spilstop. Kun en enkelt gang blev der fløjtet i periodens første 12 minutter.

Helt kønt var det ikke, men de 1012 tilskuere virkede underholdt, og klappede i lange perioder høgene frem til sejren - Rungsted opgav dog ikke uden kamp til sidst.

Tadeas Galansky måtte frem med en stor ben-parrade med otte minutter igen. Det var klart gæsterne der pressede mest i de sidste 20 minutter, imens hjemmeholdet trak sig tilbage, og forsvarede føringen.

Det gjorde de ekstra godt med fem minutter igen, da Niklas Pavel sad udvist, og Rungsted blev holdt fra fadet. Heller ikke da gæsterne spillede med keeperen ude og en sjette mand i front de sidste to minutter, lykkedes det at bryde forsvaret og Tadeas Galansky i målet.

3-1 sejren kom derfor i hus til glæde og klapsalver i Nordjyske Bank Arena. Tre fortjente point til høgene, som bortset fra de sidste 10 minutter, var bedst over hele kampen.

Høgenes næste opgør er på lørdag, når de hjemme tager imod Rødovre kl. 15.00.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4