html_5 Nej til 157 hektar ind-hegning nord for Skagen
Back
Mobil-stor 1
23.09.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Nej til 157 hektar ind-hegning nord for Skagen

Mathias Rump Hansen (DF), kandidat til både kommunal- og regionsrådsvalget, har skrevet dette indlæg: Teknisk Udvalg skal på deres møde på mandag 27. september tage stilling til, om en 157 hektar stor indhegning nord for Skagen skal føres ud i livet.

Artikelbanner 1

Indhegningen har efter sigende til hensigt at beskytte områdets plante- og dyreliv. I den forbindelse ønskes områdets bevoksning holdt nede. Dette foreslås gjort ved hjælp fra op mod 47 galloway stude.

Jeg mener ikke, at vi bør hegne vores unikke og smukke natur ind. Den skal være tilgængelig for alle – mennesker såvel som dyr. Efter min mening bør naturen få lov at gå sin gang uden store menneskelige påvirkninger som en indhegning.

Jeg er ikke biolog, men jeg har svært ved at se at Skagen Odde ikke også i fremtiden vil være hjemsted for et rigt plante- og dyreliv – samt et stod hvor trækfugle vil mellemlande og lade op til det næste store stræk.

Derfor håber jeg, at medlemmerne af Teknisk Udvalg stemmer imod indhegningen på mandag.

Hvis indhegningen stik imod min forhåbning godkendes, så risikerer vi at store dele af vores elskede natur snart er hegnet ind. For en naturnationalpark kan meget vel også være på vej til Skagen. Her er de foreløbige planer, at der hegnes et 3.400 hektar stort område ind fordelt på to områder dels ved Skagen og dels ved Bunken.

Vi skal værne om, men ikke indhegne vores natur!


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4