html_5 Ny hundeskov i sydbyen placeres på Donbækvej
Back
Mobil-stor 1
23.09.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ny hundeskov i sydbyen placeres på Donbækvej

En fin dialog mellem Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Rideklub betyder med stor sandsynlighed, at politikerne i Teknisk Udvalg i næste uge vedtager at placere kommunens femte hundeskov på Donbækvej.

Artikelbanner 1

Teknisk Udvalg behandlede i april sagen om etablering af en hundeskov i den sydlige del af Frederikshavn. Donbækvej var dengang én af to muligheder, men politikerne efterlyste flere mulige placeringer samt dialog med rideklubben.

Henover sommeren er der blevet arbejdet med mulige placeringer af hundeskoven i den sydlige del af Frederikshavn. Arealet på Donbækvej anses som ideelt størrelsesmæssigt og

med gode parkeringsmuligheder.

Teknik- og kulturdirektør Thomas Eriksen indstiller til politikerne, at de vælger placeringen på Donbækvej.

Kommunen har holdt møder med Frederikshavn Rideskole, som er positiv over for projektet, der dog kræver en mindre omlægning af de nærmeste folde. Der er lavet et samarbejde om omlægning af foldene, hvor rideskolen stiller med frivillig
arbejdskraft mod at få materialerne stillet til rådighed.

Hundeskove er populære mødesteder for hunde og hundeejere og er et fristed, hvor hunden kan løbe frit uden snor. Udover at hundene kan blive motioneret og socialiseret i hundeskovene, kan hundeskovene også hjælpe til at mindske gener med løse hunde i skovene og naturen.

Der er de seneste 10 år anlagt fire hundeskove (Bannerslund,
Vendsysselvej, Sæby og Syvsten). Alle skove er velbesøgte, og publikumstællinger i Bannerslund viser op mod 25.000 til 30.000 besøg årligt.

Hundeskoven på Donbækvej koster 235.000 kroner at lave.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4