html_5 Eddie-sagen: Nabo hørte råberi, støj og to skud
Back
Mobil-stor 1
22.09.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Eddie-sagen: Nabo hørte råberi, støj og to skud

Familie, bekendte og venner til Eddie Karl-Johan Christensen kan snart få afklaring på, om to svenske mænd er skyldige i at skyde, brænde og dræbe Eddie Karl-Johan Christensen.

Artikelbanner 1

Onsdag afgav de sidste vidner i sagen deres forklaring ved Retten i Hjørring. Mest interessant var en af Eddie Karl-Johan Christensens gode kammeraters forklaring. Han forklarede, at han havde kendt Eddie siden skoletiden, og at han var sammen med Eddie 9. maj 2020 - altså den dag, hvor Eddie blev dræbt på landsejendommen på Rendborgvej ved Nielstrup.

Sidste opkald klokken 21.58

Eddie Karl-Johan Christensen kom hjem til sin gode ven om aftenen 9. maj sidste år. Han var frustreret, da han kom, forklarede Eddies ven. Før besøget ved kammeraten havde Eddie været på sygehuset med sin arm, og hans mor havde hjulpet ham med at passe hans hund i campingvognen på ejendommen nord for Frederikshavn.

- Da hans mor var kørt, var der ballade med den 53-årige, og han havde truet med at skyde hunden, forklarede Eddies ven ved Retten i Hjørring, oplyser TV2 Nord.

Vennen forklarede, at truslen skulle være kommet, fordi Eddies hund skulle have bidt den 53-årige tiltalte. Men på trods af truslen ville Eddie hjem igen, forklarede vennen i retten.

- Eddie siger, at han vil køre ud i campingvognen og se en film og slappe af. Jeg tilbød ham, at han kunne sove ved os, sagde Eddie Karl-Johan Christensens ven.

Samme aften snakkede vennen ikke mere med Eddie Karl-Johan Christensen. Men omkring klokken 22 fik han et opkald fra Eddie, som han ikke nåede at svare på. Flere vidner har før forklaret i retten, at de hørte skud omkring klokken 22. Eddies ven hørte ikke fra Eddie igen.

Tidligere har flere naboer til ejendommen, hvor Eddie Karl-Johan Christensen havde sin campingvogn, givet forklaring ved retten, hvor de forklarede, at de havde hørt mellem to og seks skud.

Onsdag skulle en beboer på en ejendom tæt ved stedet, hvor Eddie blev dræbt, afhøres i retten.

- Om aftenen (9. maj 2020, red.) er jeg ude med vores hund, og så kan man høre noget råben, og så kommer der to brag, forklarede manden ifølge TV2 Nord.

Han forklarede, at de to skud, han hørte, kom hurtigt efter hinanden med få sekunders mellemrum. Inden han hørte skuddene, forklarede han, at han havde hørt råberi og støj komme i retningen af den ejendom, hvor Eddie Karl-Johan Christensen boede og altså dermed også det sted, hvor Eddie blev dræbt.

"Det ved jeg ikke"
En ansat i ammunitionsrydningstjenesten afgav også forklaring ved retten i Hjørring, men det var småt, hvad han kunne give af nye informationer.

Endelig ville den 53-åriges forsvarer gerne have mulighed for at stille nogle supplerende spørgsmål til den 46-årige tiltalte, men heller ikke her kom der noget nyt. Ofte svarede den 46-årige blot, "det ved jeg ikke", eller "det kan jeg ikke huske", når den 53-åriges forsvarer stillede ham spørgsmål.

Næste dag i retssagen er 30. september. 1. oktober vil domsmændene og nævningene afgøre skyldsspørgsmålet.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4