html_5 Høgene smed stor føring, men vandt i overtiden
Back
Mobil-stor 1
14.09.2021 | Af: Andreas O. Hansen

Høgene smed stor føring, men vandt i overtiden

Frederikshavn White Hawks var foran 4-1 i Esbjerg med 10 minutter igen, men tre Esbjerg-scoringer på fire minutter sendte kampen i overtid. Her sikrede Radim Piroutek sejren og to point til høgene. Lucas Andersen var WH's bedste spiller med et hattrick. 

Artikelbanner 1

White Hawks var uden Aleksandr Bumagin og Mikkel Bertelsen, ligesom Mads Larsen var ny mand på skadeslisten. Han udkig i fredags efter en hård tackling tidligt i kampen, mod Aalborg Pirates. Det forlyder, at hans skulder gik af led i tacklingen og blev slået på plads igen, da han ramte isen. Nu venter der desværre den stærke offensive back en operation for at undgå en lignende skade.

Heller ikke Christopher Frederiksen var, af ukendte årsager, på holdkoret, mens Mathias Seldrup fik chancen på mål - og han fik rigeligt at se til i første periode, der bød på Esbjerg-dominans med otte udvisningsminutter til White Hawks.

Eemeli Räsänen tog kampens første straf i det ottende minut, og det udnyttede Craig Puffer. Fri ved modsatte stolpe bragte han hjemmeholdet foran 1-0 - uden chance for Mathias Seldrup.

Straks efter var det Niklas Pavel, der tog en dum roughing-udvisning og på ny sendte Esbjerg i powerplay. WH overlede, men Pavel kom direkte fra straffeboksen og tog endnu en udvisning og satte igen sine holdkammerater på hårdt arbejde.

Heldigvis lykkedes det ikke Esbjerg at udnytte den store mulighed - heller ikke da Jeppe Vinther tog fjerde udvisning med to minutter igen.

Mathias Seldrup var WH's redningsmand med flere store redninger, mens Oliver Anker havde høgenes største chance, da han fik skåret helt ind foran mål med to et halvt minut igen. Hele 19-4 vandt Esbjerg skudstatistikken.

Anden periode startede langt bedre for høgene. Lucas Andersen udlignede efter halvandet minut, da han skubbede en løs puck under Esbjergs andenkeeper, Ricards Puce.

Tre minutter senere, under en afventende udvisning, slog WH kontra og igen endte en løs puck i målfeltet bag Esbjerg-keeperen. Den var Sebastian Brinkman først på og fik den prikket over stregen til 2-1.

Esbjerg pressede på for en udligning, men Lucas Andersen slog på ny til med sit fjerde sæsonmål, da han løftede sin egen retur i mål i det 29. minut. Godt spillet op af Christoffer Åkesson.

Esbjerg forsatte med at være spilstyrende med lange pres, og Jari Pasanen tog sin time-out i periodens 11. minut. Ingen tvivl om, at han ikke ønskede en hurtig Esbjerg-reducering og gummiben til høgene.

Reduceringen kom heller ikke i perioden, hvor WH sluttede af i powerplay og kunne gå til pause foran 3-1 efter en skud statistik hjemmeholdet førte 38-16.

Lucas Andersen blev hattrick-helt efter et minut af tredje periode. En puck, sendt afsted fra Mads Falborg Iversen, sprang fra bagbanden og ud til Andersen foran Esbjerg-målet, som scorede sikkert til 4-1. Fem mål i tre kampe af WH-forwarden. Stærkt.

To hurtige Esbjerg-scoringer bragte dog spændingen tilbage i opgøret. Først var det Grayson Downing, der i powerplay reducerede til 2-4 midtvejs i perioden. Sebastian Brinkman sad udvist for høj stok. Minuttet senere blev det 3-4 ved Phillip Schultz, hvor Nikolaj Krag-Christensen kort forinden havde brændt et friløber.

Niklas Pavel tog sin tredje udvisning med seks minutter igen, og det blev rigtigt dyrt. Med fem minutter igen kunne Grayson Downing slå en retur i mål og udligne til 4-4.

Kampen var nu en tro kopi af sidste års kvartfinaler, hvor Esbjerg flere gange slog til med en række scoringer inden for kort tid mod et WH-mandskab, der stoppede med at spille ishockey.

Med et minut igen satte David Madsen en hård tackling i hovedet på Mads Falborg Iversen. Dommeren fløjtede ingenting og lod spillet forsætte. Store White Hawks-protester og samråd i dommer-kvartetten fik den efterfølgende til at se situationen igennem på video - en ny mulighed i denne sæson. Efter få sekunders video-kig blev David Madsen sendt i bad, og høgene fik fem minutters overtal.

En powerplay, der gik helt ud i overtiden, hvor Radim Piroutek fik sikret en overtidssejr, da han vippede en retur, fra Jesper Jensens afslutning, i mål efter fire minutters overtid. Sejr og to point til White Hawks, som alligevel også så lidt skuffet ud.

Høgenes næste kamp er på lørdag, hvor de hjemme - ENDELIG! - tager imod Herning BlueFox kl. 18.00. Det er sæsonens første hjemmekamp, og første gang i 566 dage, hvor der igen spilles uden restriktioner for tilskuere i Nordjyske Bank Arena – ikke siden hjemmekampen mod Rungsted Seier Capital 1 marts 2020 har der været fuld adgang for de lokale hockey-fans - helt sikkert en aften mange ser frem til i Frederikshavn.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4