html_5 Glæde i FfI Håndbold: Rødspætte Cup er tilbage
Back
Mobil-stor 1
14.09.2021 | Af: Michael Frederiksen

Glæde i FfI Håndbold: Rødspætte Cup er tilbage

Det var en glædens dag, da FfI Håndbold mandag åbnede for tilmeldingen til Rødspætte Cup, Danmarks største internationale håndboldturnering, der efter to års corona-pause afvikles igen i påsken 2022.

Artikelbanner 1

Ungdomsstævnet tiltrækker cirka 4.500 deltagere og anslået 1.500-2.000 forældre og pårørende, der vælger at indlogere sig på hoteller, vandrehjem og sommerhuse i hele Frederikshavn Kommune.

Rødspætte Cup-udvalgets talsmand, Kim Sørensen, er spændt på, om det igen lykkes at samle godt 320 hold i Frederikshavn.

- Vi har siden, vi lukkede ned 12. marts 2020, gjort alt, vi kan for at holde vores brand i live. Efter i 44. år uafbrudt at have arrangeret stævnet var det en stor sorg, at vi måtte lukke det udsolgte stævne ned i 2020 og igen i 2021 igen på grund af COVID-19. I første omgang betalte vi samtlige deltagere deres indbetalinger tilbage, som var i millionklassen. En gestus, vi fik meget fornem respons på. Dernæst har vi forsøgt at holde tæt kontakt til klubber, tour-operatører med videre. Mange andre initiativer er i gang. Men vi er klar på at fortsætte med at lave, hvad deltagerne ofte betegner som Danmarks bedste håndboldstævne, hvor indkvartering, mad, busser og ikke mindst det håndboldmæssige skal være i top med Arena Nord som et unikt omdrejningspunkt, siger Kim Sørensen.

Formand for FfI Håndbold, Peter Laigaard, tilslutter sig Kim Sørensens synspunkter og tilføjer:

- Som klub har vi nu to år måtte undvære indtægterne fra Rødspætte Cup, hvad der i sig selv har været hårdt. Mange af vores samarbejdsklubber tjener også mange penge på stævnet. Vi ved herudover, at eventen generer en omsætning i størrelsesorden 12-13 millioner kroner i området fra ikke mindst de købedygtige nordmænd, svenskere og tyskere, som kommer med herop. Jeg fik faktisk bekræftet dette i en samtale med hoteldirektøren for en af byens største hoteller, at de også savner os og godt kan mærke, vi har været væk. Døgnforbruget er markant større for udenlandske turister, udtaler Peter Laigaard.

Formanden appellerer til, at alle i byen og kommunen bakker FfI Håndbold og Rødspætte Cup op.

- Det kan ind imellem knibe med forståelsen for, at mange skal løfte i flok, hvis et stævne - som mange byer misunder os - skal realiseres, mener Peter Laigaard.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4