html_5 Budgetforlig: Enigt byråd i valgår giver mindre
Back
Mobil-stor 1
12.09.2021 | Af: Michael Frederiksen

Budgetforlig: Enigt byråd i valgår giver mindre uro

Borgmester Birgit S. Hansen (S) er meget tilfreds med, at et enigt byråd - midt i en valgkamp - søndag aften indgik budgetforlig i Frederikshavn Kommune.

Artikelbanner 1

- Det giver mindre uro, når alle partier er enige om budgettet, og vi har nok opgaver at tage fat på. Jeg har oplevet en stor ansvarlighed fra alle partier i forhold til at få mest muligt ud af pengene, siger Birgit S. Hansen til Kanal Frederikshavn.

Budgettet lyder samlet på 4,225 mia. kr. Langt de fleste penge er dog bundet i lønninger, men der har dog været 18,2 mio. kr. ekstra at prioritere samt 29,2 mio. kr. i såkaldt engangspenge.

- Det er ikke meget, men vi har dog immervæk haft 47,4 mio. kr., og dem har vi primært brugt på kommunale kerneydelser, fremhæver borgmesteren.

Der er afsat 6,1 mio. kr. på ældreområdet, 5,5 mio. kr. på de yngste børn (0-6 år) samt 8 mio. kr. på folkeskolerne.

De fire skoledistrikter for hver to millioner kroner til arbejdet med konkret implementering af skolernes visioner for fremtiden.

- Hvert skoledistrikt bestemmer selv, hvad de vil arbejde med i deres område. Det er godt, for de har jo fingeren på kogepladen. Det kan være, at en skole vil arbejde ekstra med inklusion, mens en anden ønsker at arbejde med verdensmål, udtaler Birgit S. Hansen.

Det fremgår også af budgettet, at der er afsat 1,2 mio. kr. til at forsætte arbejdet med en strategi for de offentlige toiletter.

- Vi er i fuld gang med denne toiletanalyse. Det handler om at finde ud af, hvor god stand vores offentlige toiletter er i. Og hvor ofte er de åbne? Det betyder faktisk noget, at man kan komme på toilettet, smiler Birgit S. Hansen.

Budgettet afsætter også 400.000 kroner til Sæby Spektrum, som netop har udvidet for mange millioner kroner. Det betyder flere aktiviteter, og den udvikling ønsker kommunen at understøtte med et større driftstilskud.

Endelig skal foreninger med medlemmer over 25 år ikke straffes unødigt med et mindre kommunalt tilskud. 


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4