html_5 Buchholtz opgiver at bygge kopi af Ellingåskib
Back
Mobil-stor 1
13.09.2021 | Af: Michael Frederiksen

Buchholtz opgiver at bygge kopi af Ellingåskib

Foreningen Ellingåskibet, med Henrik Buchholtz i spidsen, smider med stor ærgrelse håndklædet i ringen. Drømmen om at bygge en ny udgave af Ellingåskibet i samme størrelse som det unikke middelalderskib fra 1163 er opgivet.

Artikelbanner 1

- Efter tre års kamp, mange frivillige timer og lige før målstregen er det ikke lykkedes at finde en person, der kan og vil lede bygningen af skibet, begrunder Henrik Buchholtz beslutningen.

Pengene til at bygge en kopi af Ellingåskibet var hjemme, men projektet må opgives, fordi der mangler en frivillig bådebygger.

- Jeg har været i kontakt med rigtig mange og har fået henvendelser fra mange. Flere vil gerne hjælpe, men ingen af de personer, der besidder de rette kompetencer, kan eller ønsker at påtage sig førertrøjen. Alle muligheder er afprøvet, og jeg kan desværre ikke selv bygge skibet, så jeg må trække en streg og sige, at jeg prøvede det bedste, jeg har lært, udtaler Henrik Buchholtz.

Planen var at bygge en tro kopi af Ellingåskibet i skala 1:1. En bådebygger skulle sammen med et antal unge mennesker stå for bygning af skibet. Når skibet var færdigbygget, skulle det sejle som ambassadør for vores landsdel. Skibet skulle gøre nytte, være til gavn og glæde for private og virksomheder, samt de unge mennesker, som skulle være med til at stå for skibets vedligeholdelse og drift.

- Jeg vil gerne, i stor ydmyghed, benytte lejligheden til at takke alle for støtte og opbakning. En stop tak til alle, der har støttet projektet på den ene eller den anden måde: Sponsorer, virksomheder, private, politikerne, SEIF Håndbold, værkstederne i Projektafdelingen, personer jeg i forvejen kendte, dem, jeg ikke kendte inden dette projekt, og sidst, men ikke mindst, alle de unge mennesker, som også har givet en hånd med, siger Henrik Buchholtz.

Sponsorerne har fået tilbagebetalt alle deres penge.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4