html_5 Grøn omstilling og energioptimering
Back
Mobil-stor 1
03.08.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Grøn omstilling og energioptimering

Der er 280 millioner kroner til grøn omstilling af kommunale færger og 450 millioner kroner til energioptimering i private virksomheder. Begge puljer er åbne for ansøgninger, men fristen er kort, så slå til nu, opfordrer energirådgiver Niels Dal, NOENCO i Skagen.

Artikelbanner 1

Regeringen ønsker at sætte ekstra fart i den grønne omstilling, og derfor er der bevilget ganske mange millioner i tilskudspuljer til både private boligejere og erhvervslivet samt senest til de kommunalt ejede indenrigsfærger.

Færgepuljen blev annonceret i april, og i juni blev den forhøjet til i alt 280 millioner kroner. De 150 millioner ønskes afsat inden nytår, og det kræver hurtig reaktionsevne hos ansøgerne.

- Med så kort ansøgningsfrist vil det primært være retrofitprojekter, der kan komme i betragtning. Nybygningsprojekter tager for lang tid. Men selv et retrofitprojekt tager tid at forberede til ansøgning, så jeg kan kun opfordre alle færgeejere med ønske om grøn omstilling til at gå i gang straks. Kontakt en energirådgiver og få lavet en professionel ansøgning, siger Niels Dal fra NOENCO, der har stor erfaring med energirådgivning inden for søfart og industri.

Tilsvarende er der store tilskudsbeløb til rådighed for privatejede produktions-, handels-, og servicevirksomheder, men også her gør korte ansøgningsfrister det svært at udnytte mulighederne. Der har allerede været flere udbud i år på 150 millioner kroner pr. gang, men der er kun kommet ansøgninger for omkring 40 procent af pengene. Energistyrelsen har puljet pengene og lavet et udbud på hele 450 millioner kroner. Her er der altså gode chancer for at få tilskud, men igen er ansøgningsfristen ultrakort – 14. september.

- Det er attraktive ordninger, hvor små virksomheder kan få op til 50 procent i tilskud og store virksomheder op til 30 procent, men man skal være hurtig. Det er tæt på at være urimelige betingelser, men jeg vil ikke sige, at det er umuligt. Vi har gjort det før. Så har du en idé til energioptimering i din virksomhed, så benyt dig af den oplagte mulighed lige nu. Vi er klar til at hjælpe, fastslår Niels Dal.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4