html_5 Vis ekstra hensyn til både små og store skolebø
Back
Mobil-stor 1
03.08.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Vis ekstra hensyn til både små og store skolebørn

Fra på tirsdag 10. august bliver der igen tæt trafik på skolevejene, når børn i Frederikshavn Kommunes folkeskoler kommer tilbage fra sommerferie. Vis ekstra hensyn til både små og store skolebørn, lyder opfordringen til bilisterne.

Artikelbanner 1

Nogle privatskoler, blandt andet Privatskolen i Frederikshavn, begynder skoleåret på mandag 9. august.

I august vrimler det med tusindvis af forventningsfulde børn på landets skoleveje, når skolerne igen åbner efter sommerferien. Mange af eleverne skal for første gang ud i trafikken på egen hånd. Det stiller store krav til de øvrige trafikanter, da mange børn endnu ikke har den store erfaring med at gå eller cykle i trafikken, som ofte kan være intensiv i myldretiden ved skolerne.

Derfor opfordres alle trafikanter til at holde godt øje med børnene og vise hensyn. Frederikshavn Kommune har sat skilte med ”Børn på vej” op ved skolevejene. Skiltene er en del af en landsdækkende kampagne, som Rådet for Sikker Trafik og kommunerne står bag.

Børn kan have svært ved at overskue trafikken både på grund af deres højde, men også fordi de har svært ved at vurdere, hvor hurtigt en bil kører, og om de kan nå at krydse vejen.

Skiltet ”Børn på vej” minder alle trafikanter om at vise hensyn på skolevejene. Skiltet opfordrer også forældre og skoler til at træne børnene i at færdes i trafikken.

Rådet for Sikker Trafik har samlet gode råd til sikker trafik med børn til fods, på cykel og offentlig transport.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4