html_5 Kandidater kan nu stille op til Ældrerådsvalg 20
Back
Mobil-stor 1
02.08.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Kandidater kan nu stille op til Ældrerådsvalg 2021

Hvis du ønsker indflydelse på den politik i Frederikshavn Kommune, der vedrører ældre, kan du nu stille op til Ældrerådsvalg 2021. Du skal bare fylde 60 år senest 6. december i år.

Artikelbanner 1

Når byrådet i Frederikshavn Kommune træffer beslutning om eksempelvis flextrafik eller fremtidens ældreboliger, er Ældrerådet en del af beslutningen. Rådet er fast høringspart i alle ældrepolitiske emner. De ni medlemmer vælges demokratisk og sidder for fire år.

Nu kan du stille op som kandidat, hvis du altså er fyldt 60 år senest 6. december.

Cirka hver tredje indbygger i Frederikshavn Kommune er stemme- og opstillingsberettiget til valget. Kommende kommunaldirektør Thomas Eriksen ser derfor valget som en vigtig del af nærdemokratiet.

- Rådet repræsenterer flere end 20.000 indbyggere i vores kommune, så det er et vigtigt høringsorgan, når byrådet behandler politiske emner, der vedrører netop de borgere. Jeg håber derfor, at vi får et bredt felt af kandidater til valget. For et konstruktivt og engageret ældreråd er med til at styrke demokratiet, siger Thomas Eriksen, der er nuværende teknik- og kulturdirektør i Frederikshavn Kommune.

Selve valget til Ældrerådet afvikles digitalt fra 22. november 6. december. Alle indbyggere i kommunen, der er fyldt 60 år inden valget lukker, er stemmeberettigede. Ved seneste valg var valgdeltagelsen ved Ældrerådsvalget højere end til kommunalvalget samme år.

- Jeg synes virkelig, at det er helt fantastisk, hvor flot den generation bærer vores demokrati. Så Ældrerådet taler absolut med de ældres stemme, når de deler ud af deres viden, mener Thomas Eriksen.

Sidste chance for at stille op som kandidat er 12. september.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4