html_5 309.000 kroner i støtte til børns fritidsaktivit
Back
Mobil-stor 1
02.08.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

309.000 kroner i støtte til børns fritidsaktiviteter

Dansk Folkehjælp Frederikshavn giver 309.000 kroner i økonomisk støtte til børns fritidsaktiviteter.

Artikelbanner 1

Når børnenes ferie er ved at være slut, begynder familierne blandt andet at drøfte, hvilke fritidsaktiviteter børnene ønsker at deltage i i det kommende skoleår.

- I nogle familier har forældrene en økonomi, der kan betyde, at man enten må skuffe børnene, eller man undlader at motivere børnene til at deltage i den måske vigtigste del af et barns sociale udvikling. Derfor har vi valgt at give en økonomisk håndsrækning til de familier, som modtog vores julehjælp sidste år. Det vil sige enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år og eneste indkomst i familien er kontanthjælp eller lignende offentlige ydelse, oplyser formand Erik Sørensen, Dansk Folkehjælp Frederikshavn.

Dansk Folkehjælp giver en støtte på 3.000 kroner pr. barn mellem 3 og 18 år, som vil deltage i en fritidsaktivitet, og støtten er tilskud til udgifter til kontingent, tøj, sko med mere.

Dansk Folkehjælp Frederikshavn fik ansøgninger fra 69 familier med 103 børn, som i ansøgningen har oplyst hvilken fritidsaktivitet, klub med mere, man vil benytte.

- Vi tror på, at hvis vi ikke havde givet denne økonomiske håndsrækning, så havde mange af disse børn ikke deltaget i en fritidsaktivitet. Derfor er det med stor glæde, at vi har kunnet skaffe midler til at uddele i alt 309.000 kroner i støtte til disse børn fra hjem, hvor pengene er små og kun dækker de mest almindelige daglige fornødenheder, udtaler Erik Sørensen.

Pengene til Dansk Folkehjælps støtte til børnene/familierne, fritidsaktiviteter, ferieophold og ikke mindst julehjælpen kommer i høj grad fra det lokale erhvervsliv takket være det efterhånden berømte og effektive Erhvervspanel.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Mobil-lille 1
  • Mobil-lille 2
  • Artikelbanner 5
  • Mobil-lille 3
  • Mobil-lille 4