html_5 Leder: For få borgere bruger kunstmuseum
Back
Mobiltop 1
18.07.2021 | Af: Michael Frederiksen

Leder: For få borgere bruger kunstmuseum

Frederikshavn Kunstmuseum har eksisteret siden 1978 og har en af verdens største grafiksamlinger i form af exlibris. Ikke desto mindre erkender museet selv, at for få borgere i Frederikshavn Kommune bruger museet.

Artikelbanner 1

- Trods de mange år på bagen, stor kommunal opbakning og nogle samle- og udstillingsområder af international klasse og interesse, så vedbliver museet at være lidt af en hemmelighed for mange borgere i Frederikshavn Kommune, siger Thomas Rafn, leder af Frederikshavn Kunstmuseum.

I næste måned søsætter museet derfor en række initiativer, som skal få borgerne i Frederikshavn Kommune til at føle sig velkomne på museet og benytte sig af museet som et af byens kulturtilbud – både som et rum til indlevelse, men også som et sted, man kan gå hen, hvis man keder sig med Netflix eller i sit eget selskab.

- Udover at fortsætte med at vise vedkommende og spændende udstillinger lancerer vi en række aktiviteter og arrangementer, som finder sted uafhængigt af museets udstilling, oplyser Thomss Rafn.

Alle arrangementer foregår på faste ugedage og er gratis. Der er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

UGENTLIGE ARRANGEMENTER & AKTIVITETER
Som noget nyt lancerer museet faste ugentlige workshops for alle interesserede. Det er drop in-saloner, som hverken kræver særlige evner, tilmelding eller et livslangt engagement – den eneste forudsætning er, at man er nysgerrig og har lyst til at lege, lære og udforske forskellige kunstneriske udtryksmidler. Hver tirsdag og fredag mellem 19 og 21.

UNIKA- OG KUNSTNERBØGER
Museet går Marc Chagall, Pablo Picasso, Gustave Flaubert og de mere lokale Asger Jorn og Per Kirkeby i bedene og fremstiller egne kunstnerbøger. En kunstnerbog er ikke en bog om kunst, men slet og ret en bog som kunst. Kunstnerbogen er et værk i sig selv og kan samtidig fungere som en formidling af en række udtryksformer som foto, tegning, grafik og tekst. Der er ingen regler, kun eksperimenter – og det er kun fantasien, der sætter grænserne.

GRAFISK LÆSEGRUPPE
Læsegruppen er tænkt som et forum, hvor man kan diskutere, undre sig og i fællesskab undersøge grafik og visualitet i et udvidet felt; alt lige fra museets egne udgivelser og billeder fra samlingen, bogdesign og filmsprog til betydningen af familiefotografier og kruseduller.

DADA I DAG
To aftener i måneden inviterer museet til at eksperimentere med og imitere surrealismens arbejdsmetoder: Collage, cut-up, tilfældigheder, ready-mades, fluxus og situationisme og meget mere. Udover at være en af de mest epokegørende vendinger inden for kunsthistorien er det også bare helt vildt morsomt, intuitivt og spændende at opleve. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage.

KUNSTKLUB FOR UNGE
En eftermiddag i ugen i løbet af skoleåret, hvor unge i fælleskab med andre (eller alene i et hjørne) arbejder med og undersøger det kunstneriske felt under vejledning af museets personale. Det er tænkt som et uforpligtende forløb og som en del af kommunens øvrige fritidstilbud, såsom fodbold, håndbold, teater eller en tur i biografen.

FREDAGSSALON

Et par fredage hver måned inviterer museet til fredagscafé, hvor man kan "hænge ud", drikke et glas vin og opleve et oplæg af en art. Det kan være et mundtligt oplæg om eksempelvis geologi (i forbindelse med en keramikudstilling) eller et lydværk, en kunstfilm, et interview fra 1930 med Picasso eller hvad som helst mellem himmel og jord. Uforpligtende og socialt.

MINDFUL MONDAYS
Hver mandag mellem kl. 8 og 9 kan man lade op til en ny arbejdsuge med en times musik, kunst og mindful morgenkaffe på museet. Der er gratis adgang på museet i tidsrummet og man er velkommen til at tage sin egen kop kaffe eller morgenmad med.

MÅNEDLIGE SÆRARRANGEMENTER

Særarrangementer, som falder uden for museets øvrige aktiviteter. Det kan være performances, vinsmagning, kunstbanko. For eksempel lagde museet rum til arrangementet Konjak & Keramik, som var en kombineret artists' talk med billedkunstneren Lene Palm Larsen, keramikeren Irene Frøsig, geologen Klavs M. Christensen og muligheden for at smage to forskellige slags cognac. I juli er der performance med perfromancegruppen Post Scriptum i museets baghave. Hver måned giver museet rum til ”pludselige” indfald eller arrangementer af mere gakket karakter.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2