html_5 Beboere vil af med navnet Tage Mortensens Vej
Back
Mobiltop 1
19.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

Beboere vil af med navnet Tage Mortensens Vej

Flere beboere på Tage Mortensens Vej i Frederikshavn vil have ændret vejnavnet. Det fremgår af et indslag fredag aften på TV2 Nord efter Kanal Frederikshavns omtale af sagen fredag morgen.

Artikelbanner 1

Psykisk terror, seksuelle krænkelser og overgreb var ifølge flere mediers afsløringer en del af hverdagen i DR Pigekoret under frederikshavneren Tage Mortensens ledelse. Han stod i spidsen for koret i 34 år og blev af DR udnævnte til æresdirigent.

Vejen - tæt på Frydenstrandskolen på Abildvej - blev for snart 10 år siden navngivet efter Tage Mortensen som en hyldest til frederikshavneren for sit arbejde som chefdirigent for DR Pigekoret.

- I lyset af de ting, som er blevet skrevet, så er det selvfølgelig uheldigt, at vejen hedder, som den gør, siger Helle Monica Krog, som bor på Tage Mortensens Vej i Frederikshavn, til TV2 Nord.

Og så hos naboen Kenny Gottlieb, der er sognepræst i Abildgård Kirke, er der opbakning til at finde et nyt vejnavn.

- Med de skandaler, der florerer, så gør det lidt sværere at sige, at jeg bor på Tage Mortensens Vej, siger Kenny Gottlieb til TV2 Nord.

Borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, sagde allerede fredag morgen til Kanal Frederikshavn, at kommunen vil høre, hvad borgerne mener, inden Tage Mortensens Vej eventuelt får nyt navn.

- Om vejen fortsat kan hedde det - efter de afsløringer, der er kommet frem - er under overvejelse. Vejen er en privat fællesvej, det vil sige, at beboerne står for vejen. Kommunen bestemmer dog vejnavn. Jeg mener, det vil være god stil at spørge beboerne på vejen, om vejnavnet skal ændres i denne sammenhæng. Og det vil vi gøre, udtalte borgmesteren.

Hun understreger, at hun og kommunen tager kvindernes fortællinger og oplevelser af Tage Mortensen meget alvorligt.

- På den ene side har vi en frederikshavner, vi er stolte af, der har drevet det vidt som dygtigt musikalsk menneske og dygtig dirigent. På den anden side har det menneske - som jeg læser mig til – haft en brist i forhold til grænser og udøvelse af sit lederskab, som jeg på ingen måder synes er værd at ære. Noget, som jeg endda synes er under al kritik og forfærdeligt, og noget vi skal slå ned på og blive klogere af, siger Birgit S. Hansen til DR.


Artikelbanner 2

Flere nyheder

  • Artikelbanner 3
  • Artikelbanner 4
  • Artikelbanner 5
  • Artikelbanner 1
  • Artikelbanner 2